Bursa Büyükşehir Belediyesi Enerji Müzesi, 11 şehirden 30 fotoğrafın yer aldığı ‘Şehrin Işıkları’ sergisine ev sahipliği yaptı.
UEDAŞ tarafından iki senedir düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin yer aldığı ‘Şehrin Işıkları’ sergisi, Bursa Enerji Müzesi’nde açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, Büyükşehir Belediyesi ve UEDAŞ yöneticileri ile davetliler, sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi. Altepe, kültür ve medeniyet şehri, tarih başkenti Bursa’da güzel bir sergiyi daha açtıklarını söyledi. 11 ilden 30 fotoğrafın, şehirlerin ışıklandırılmasının önemini gözler önüne serdiğini ifade eden Altepe, “Şehirlerimiz özellikle ışıklandırılmasıyla bizleri daha da büyülüyor. Şehrimizde birçok güzellik var. Ama bu güzelliklerin hava karardıktan sonra ışıklarla ortaya çıkarılması o şehre ayrı bir hava katıyor. Surlardan Cumhuriyet Caddesi’ne, Ulu Cami’den Zafer Meydanına kadar birçok mekan fotoğraflanmış. Şehrin ışıklarıyla, görülmesi gerekmeyen ve görülmemesi gereken objeler kenara atılmış oluyor. Ortaya çıkması gereken objeler de en güzel şekilde ortaya çıkıyor. Çalışmayı yapan UEDAŞ’a ve diğer kurum ve sanatçılara teşekkür ediyorum” dedi.
CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç ise, elektrik denince akla ilk ışıkların geldiğini dile getirdi. Şehrin birçok güzelliğinin ışıklarla beraber daha bariz hale geldiğine dikkat çeken Aytaç, “Işıklarla ortaya çıkan güzel görüntüleri fotoğraf yarışmasıyla bir araya getirmek istedik. Yarışmanın bu sene üçüncüsü yapıyoruz. Mayıstan haziran ayına kadar başvuruları alacağız. Son iki seneye ait yarışmada dereceye giren fotoğraflarla Enerji Müzesi’nde bu sergi açtık. Bu sene de dereceye giren fotoğrafları yine Enerji Müzesi’nde sergileyeceğiz” diye konuştu.
Aytaç tarafından Altepe’ye tarihi belediye binasının fotoğrafı hediye edildi. Sergi, 15 Mart 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.