Samsun Valiliği Mahalli İdareler İl Müdürlüğü tarafından, Bafra ilçesinde mahalle muhtarlarına “Muhtarlık Bilgi Sistemi” anlatıldı.
Toplantıya katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nin kapısında karşılandı. Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, Şahin ve Yılmaz’a çiçek takdiminde bulundu.
Toplantıda Samsun Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’nde görevli programcı Salih Öztürk, “Muhtarlık Bilgi Sistemi” hakkında bilgi aktardı.
Bilgilendirilmenin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "İçişleri Bakanlığı ile muhtarların daha yakın ilişkide olmasına yönelik sistemin tanıtımı sizlere yapıldı. Bu işin içinde Büyükşehir Belediyemiz de var. Kanun çerçevesinde yürütme organıyla daha yakın ilişki içerisine girmesini sağlamaya dönelik kurulmuş Muhtarlık Bilgi Sistemi’nin bir bacağı da Büyükşehir Belediyesi’nde kurduğumuz Muhtarlar Daire Başkanlığı adı altında yürütülecek. Muhtarlarımızı yürütmekte olduğu hizmetlerin önemli bir irtibat noktası olarak gördük ve görüyoruz. Bütün köylerimizin mahalle olmasından dolayı bu daha da önem kazandı. Büyükşehir Yasası’nın amacı Türkiye’nin şehirlerinde gelişmekte olan ve gelişen şehircilikle ilgili bilinçleri Türkiye’nin ilçelerine de taşımak. Şehircilik bir noktada gelişiyorsa, o gelişmenin oluşturduğu sinerjiyi ilçelere de yayalım anlayışından öne çıktı” dedi.
Vali İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmada, “Artık hükümetimiz çok ciddi kararlar alıyor, Türkiye çok ciddi şekil değiştiriyor. Gelecek neslimizi de buna uydurmanın yolu ve yöntemi de demokrasinin kromozomu bel kemiği muhtarlardır. Onun için muhtarlarla ilgili bakanlık düzeyinde yapılan çalışmalar size yavaş yavaş aktarılıyor” ifadelerini kullandı.
Bilgilendirme toplantısına ayrıca Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Alaçam Kaymakamı Oguz Alp Çağlar, Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici ve muhtarlar katıldı.