AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı ekonomist İsmail Cem Güner, Türkiye’de üretilen fındığın yüzde 6 ile 8 arasındaki bölümünün Trabzon’da yetiştirildiğini belirterek, “Buna karşılık fındık ihracatının yüzde 35.6’sı Trabzon’dan gerçekleştiriliyor. Bu da fındık için Trabzon’un ne kadar önemli bir merkez olduğunu gösteriyor” dedi.
Parti teşkilatlarına yönelik sürdürdüğü aday adaylığıyla ilgili çalışmalarını temayül yoklamasının ardından sivil toplum örgütlerine yönelen İsmail Cem Güner, ilk olarak Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav’ı ziyaret etti. Cirav’dan çalışmaları hakkında bilgi alan Güner, “Bir bürokrat olarak Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda görev yaparken, fındık konusunda çalışmalarım oldu. Projelerimi ilgili bakanlıklara gönderdim. Fındık Trabzon için, Trabzon da fındık için birbirlerini tamamlayan unsurlar. Bunun değerlendirilmesi gerek. Diğer bölgelerde üretilen fındığın dış pazara Trabzon üzerinden sunulması, Trabzon’un bir ticaret merkezi kimliği için çok önemli bir gerekçedir” diye konuştu.
Mehmet Cirav da, TTB olarak fındık konusunda ellerindeki tüm verileri kendilerine verebileceklerini belirterek “Siz yeter ki bölge ekonomisi için, fındık için bir şeyler yapın. Her zaman destekçiniz oluruz” ifadesini kullandı.