Osmaniye Belediyesi’nin talebi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) tarafından hazırlanan eylem planında sona gelindi. Osmaniye’nin kültürel değerlerinin korunması ve kültür odaklı olarak canlandırılması konusunda hazırlanan eylem planı protokol üyelerine sunuldu.
Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye’nin geleceğe yönelik bir planı olması gerektiğinin altını çizerek, bu konuda Türkiye’de önemli bir otorite olan ÇEKÜL Vakfı ile bir protokol imzaladıklarını kaydetti. ÇEKÜL Vakfının Osmaniye’de gerekli araştırmayı yaparak bir eylem planı taslağı hazırladığını belirten Başkan Kara, “Şu an geldiğimiz süreç itibariyle hazırlanan eylem planı için sizlerin görüş ve önerilerinizi almak istedik. İleride daha geniş kitlelerle bu konuda görüşeceğiz, onların da fikirlerini alacağız. Planı son haliyle Osmaniye kamuoyuna sunacağız. Bu şehir hepimizin, bu nedenle buna hep birlikte karar vermeliyiz. Biz aklın hazırlanması konusunda üzerimize düşeni yaptık sizlerin de fikrin olgunlaşması konusunda desteğinize ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
Çekül Vakfı hakkında bilgi veren Alper Soy, vakfın kentsel koruma konusunda çalıştığını ifade ederek, “Vakfımız 25 yıldır faaliyet gösteriyor. Türkiye’de birçok kentin korunması ve kültür odaklı olarak canlandırılması konusunda çalıştık. Şu an 300’den fazla Belediye’ye, tarihi kentler birliği vesilesiyle danışmanlık yapıyoruz” diye konuştu.
Osmaniye Belediyesinin talebi üzerine Osmaniye’de çalışmaya başladıklarını ifade eden Alper Soy, 2 ay süren bir araştırma sonucunda bir eylem planı ve yol haritası hazırladıklarını, bu planı toplantıda sunacaklarını ve katılımcıların fikirlerini de alarak eylem planının son halini alacağını belirtti. ÇEKÜL Vakfı temsilcisi Alper Soy sözlerinin sonunda hazırlanan eylem planını kültürel canlanma, yeni bir kent kimliği ve geleceğe dair oluşturulacak birikim ana başlıkları altında anlattı.
Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise planda kısa, orta ve uzun vadede yapılacak olan çalışmaların yer aldığını belirterek, bu plan doğrultusunda, tüm kurumların işbirliği ile, şehrimizin kültürel kimliğini koruyarak gelişme kaydedeceğini söyledi. Karaçay konusunda geliştirilen projeden de söz eden Vali Kerem Al, bu konuda hazırlanmış olan proje tamamlandığında Karaçay’ı yürüyüş parkurları, piknik alanları gibi sosyal alanların yer alacağı bir cazibe merkezi haline getirmeyi planladıklarını söyledi.