Şİİ MİLİSLER ATEŞ AÇTI

Reuters, tahliye işleminin askıya alındığı dakikalarda, Doğu Halep'teki otobüslerin bulunduğu bölgede en az dört patlama sesi duyulduğunu aktardı. Ajansın haberine göre, bir muhalif yetkili, İran destekli Şii milislerin, Halep'ten ayrılan otobüslere ateş açtığını söyledi.

AP'ye konuşan Yaser el Yusuf adlı muhalif yetkili de tahliye için kullanılan güzergâhtaki yola rejim güçlerince ateş açıldığını söyledi.

AA: 800 KİŞİ REHİN ALINDI

Halep'teki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre ise "rejim yanlısı yabancı terörist gruplar", tahliye konvoyuna rejim kontrolündeki Ramuse semtinden geçerken ateş açtı. Bunun üzerine, duran konvoyun önünde, rejim yanlısı grupların örgütlediği bir kalabalık toplanarak gösteriye başladı.

Kalabalıktakiler kendilerini, İdlib'de muhalif güçlerin kuşatmasında bulunan Foa ve Kefreya beldelerinde yaşayanların akrabaları olarak tanıtıp kuşatmanın kaldırılmasını istedi. AA'nın haberine göre, 16 otobüsün ve diğer bazı araçların bulunduğu konvoydaki yaklaşık 800 kişi, söz konusu silahlı gruplar tarafından rehin alındı. Grupların, İranlı General Seyid Cevad tarafından komuta edildiği biliniyor.

"14 SİVİL ÖLDÜ"

AA'nın akşamüstü saatlerinde geçtiği haberde ise, "Rejim yanlısı yabancı teröristlerin, Halep'teki tahliye işlemi sırasında ateş açıp rehin aldığı grupta 14 sivil  hayatını kaybetti" denildi.

Reuters yolu kapatan rejim yanlılarının, İdlib kentinde muhaliflerin kuşatması altında olan iki Şii köyü Keferya ve Foa’nın tahliyesini istediğini bildirdi. İran, söz konusu köylerin ateşkes anlaşmasına dahil edilmesini talep etmişti.