Sezon başında "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, balık azlığı sebebiyle umduklarını bulamadı. Kısır geçen sezon nedeniyle birçok balıkçı, evlerine erken geri döndü. Tezgahtaki az balık, yüksek fiyat nedeniyle tüketici zor durumda kaldı.
Kötü giden av sezonunun belki de en çok mağdur ettiği kesim ise gurbette zor şartlarda çalışarak ailelerine ekmek götüren tayfalar oldu.

'AİLELERİMİZ PARA BEKLİYOR'
Sinop'ta bir balıkçı teknesinde tayfa olarak çalışanlardan  Celal Çelebi, 35 yıldır ekmeğini denizden çıkardığını söyledi. Para kazanmak için ömürlerinin gurbette geçtiğini ifade eden Çelebi, bu yıl denizin balıkçıları üzdüğünü ifade etti.

Denizde yaşanan verimsizliği bilinçsiz avlamaya bağladıklarını vurgulayan Çelebi, arkadaşlarının birçoğunun balık azlığından dolayı geri dönmek zorunda kaldığını anlattı.

BİLİNÇSİZ AVLANMA SONUMUZU GETİRDİ
Tayfalardan Zafer Karagümüş de çok zor şartlar altında çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Yıllardır yapılan uyarıların dikkate alınmaması sebebiyle geldikleri durumun şaşırtıcı olmadığını ifade eden Karagümüş, "Denizlerimizde uskumru vardı, boy boy kalkan balıklarımız vardı, her biri bir kilogram gelen karakaş, istavrit balıklarımız vardı. Bugün hiçbiri kalmadı. İşte bunun da sebepleri var. Denizde bilinçsiz avlanma sonumuzu getirdi. Ona rağmen Allah'a şükrediyoruz. Azla yetinmeye çalışıyoruz. Genel anlamda durum vahim gözüküyor." diye konuştu.

AA