Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yapılan “Okul Güvenliği” toplantısında konuşan Kaymakam ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, ilçe merkezi ve köy okullarının 24 saat denetim ve gözetim altında olacağını belirtti.

Hani’de “Okul Güvenliği” toplantısı, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı başkanlığında, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Ziya Gökalp Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdulvahap Zirek, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Muhammet Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı Levent Yıltırak, İlçe Emniyet Müdürü Enver Bolat Canbolat, Müftü Ömer Faruk Yetim, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Yazıcı, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının birinci sınıflar için 11 Eylül’de diğer sınıflar için ise 18 Eylül‘de başlayacağını belirtti. Eğitim-öğretim yılı başlamadan önce Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli görüşmelerin yapılacağını ifade eden Yazıcı, “Genel olarak muhtarlarımızla ve aile birliği başkanlarımızla birlikte değerlendirme yapacağız. Okul güvenliği, çevre güvenliği, çocuklarımızın uyuşturucudan korunması ile ilgili alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere bir araya geldik. Sayın İçişleri Bakanımız başkanlığında video konferans sistemiyle 81 il ibaresiyle Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı Türkiye çapında bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda bir takım kararlar alındı, bir takım istişarelerde bulunuldu. Bugün 81 ilde valiler ve ilçelerde de kaymakamlar başkanlığında benzer toplantılar yapılıyor. Bu toplantı neticesinde alınan kararları yıl içerisinde takip edeceğiz, birlikte değerlendireceğiz, varsa sorunlar bu sorunları çözeceğiz. Bu toplantıda da hem sivillere yönelteceğimiz konular var hem sizlere yönelteceğimiz konular üzerine istişarelerde bulunacağız. Temennimiz tüm öğrencilerimizin iyi bir eğitim-öğretim yılı geçirmesi, onların yetişmesi için, onların başarılı olabilmesi için devlet olarak, millet olarak, aile olarak, toplum olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çünkü devletimiz ciddi yatırımlar yapıyor, eğitime ciddi bütçeler tahsis ediliyor, ama çocuklarımıza geri dönüşü ne kadardır? Bunları da burada tartışacağız” dedi.

“Okullar 24 saat kontrol edilecek”

Hani’de okulların KGYS ile 24 saat kontrol edileceğini belirten Kaymakam Yazıcı, “Hani’de tüm okullar kamera sistemi KGYS ile entegre yapılacak. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızca bir uygulama başlatıldı. Kritik okullarda, riskli okullarda kamera sisteminin KGYS’ye bağlanması ile ilgili bir karar alındı. Okullara konulacak olan kameraların bizim kendi güvenlik sistemine KGYS olarak da tabir ettiğimiz sisteme entegre edilecek. Tabi kaymakamlık olarak da ilaveten yerel imkanlarımızı kullanacağız. Kurulacak olan kameralar öğrencilerimizin güvenliği içindir. Dolayısıyla okullarımızda herhangi bir olay olduğunda veya olaydan önce şüpheli harekette güvenlik güçlerimiz oradaki hareketleri takip edecek. Tabi hedef bu kameraların tamamının kendi güvenlik sistemimiz KGYS’ye entegresidir. Her çocuk ve gencimiz bizim için çok kıymetlidir. Biz kamu görevlilerinin de onlar üzerinde ciddi sorumluluklarımız bardır. Gençlerimiz ve çocuklarımız bizlerin umutları ve geleceğidir. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz, hassas davranacağız. Bütün çocuklarımızın iyi yetişmesi ve daha kaliteli eğitim alabilmeleri için ne gerekiyorsa devletimizin en üst düzeyde imkanları nispetinde yapacağız. Ancak devamsızlık yapan ve okula gitmeyen çocukların ailelerine kanunlar ölçüsünde gerekli işlemleri yapacağız. Bizim buradaki amacımız, çocuklarımızın okullarına düzenli giderek gerekli olan eğitimlerini alıp vatana ve millete hayırlı birer evlat olarak yetişmelerini sağlamaktır. Ayrıca çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmeleri için güvenlik ekiplerimiz gerekli tüm önlemleri alacak. Uyuşturucu, sigara ve madde bağımlılığı ile ilgili ise gereken önlemler alınacak" diye konuştu.

“Eksiklikleri tespit edeceğiz”

Eğitim konusundaki eksiklikleri tespit edip, gidermeye çalışacaklarını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Okulların açılmasıyla birlikte belediye olarak çocuklarımızın okullarına daha rahat ve güvenli bir şekilde gidebilmeleri için ilçe merkezinde yaşanan trafik sorununu ve okul önlerini çamurdan kurtardık ve okul bahçeleri ile tüm yollarda asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Sorunların çözümü için toplantımızdaki katılımcıların fikirleri bizim için çok önemli. Bir süredir huzur toplantıları adı altında toplantılar tertip ediyoruz. Bu toplantılara ilgili kurum amirlerimiz katılıyor. Bu toplantılarda beklenilen sonuca ulaşılabilmesi toplantıya katılan katılımcıların fikirlerini, düşüncelerini çok net bir şekilde ifade etmesiyle doğrudan ilgilidir. Tabi trafikteki tecrübeleriniz, bizim olsun belediyemizin olsun İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığımızın trafiğe ilişkin alacağı kararlara, doğrudan etki edecektir.”