Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde Yenimahalle rüzgarı esmeye devam ediyor. Play-off 1. Grup rövanş maçında evinde Üsküdar’ı ağırlayan mavi beyazlılar, rakibini zorlanmadan geçerek adını yarı finale yazdırmayı başardı. Yarı final serisi 5 maç üzerinden oynanacak ve 3 galibiyet alan takım adını finale yazdıracak.
THF Spor Salonu’nda gerçekleşen mücadeleyi, Gökhan Adıgüzel ve İldeniz Kaygusuz yönetti. Karşılaşmaya, Tatalovic, Chumak, Esra, Yeliz, Buket, Dmitrovic, ve Lenche ile başlayan Yenimahalle, sonuca rahat gitti. Karşılaşmanın ilk yarısında karşısında direnen bir Üsküdar bulan Yenimahalle, bu direnci çabuk kırdı ve kaliteli oyunuyla devreye 17-13 önde girdi. Yıldızlarının oyuna asılmasıyla ikinci yarıda farka giden Başkent temsilcisi, sahadan 37-29 galip ayrıldı. Chumak 7 golle rakip ağları sarsarken, kaptan Yeliz 6, Dmitrovic ve İlke de attıkları 5 golle galibiyeti perçinleyen isimler oldu.
İSTİKAMET BURSA
Spor Toto Türkiye Kupası’nda da yoluna devam eden Yenimahalle Belediyesi, 2-3 Mayıs tarihlerinde Bursa’da gerçekleşecek finaller için hazırlıklarını sürdürüyor. 4 takımın mücadele edeceği Türkiye Kupası 4’lü finallerinde, maçların kıran kırana geçmesi beklenirken, Başkent temsilcisi kupayı Ankara’ya getirmek için yoğun mesai harcayacak.