9 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

Sağlık alanında birtakım düzenlemelere imza atacak olan yasa, Remi Gazete’de yayınlandı. Kararda, 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacağı belirtildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Sağlık alanında düzenlemeler öngören yasa, Resmi Gazete’de yayınlandı. Söz konusu yasayla birlikte, sağlık alanında eleman teminin sıkıntılı olduğu yerlerde sözleşmeli personel sayısı 27 binden 36 bine arttırıldı. Böylece 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılmasının önü açıldı.

GÖREV TANIMLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Ebelerin görev tanımında da değişik yapıldı. Bu kapsamda, ebeler doğumlarda aktif olarak görev alabilecek ve küçük tıbbi müdahaleler yapabilecek. Yeni mezun diş hekimleri ise bağımsız muayenehanelerde aktif olarak görev alabilecek. Aynı zamanda yasa, yerli ilaç sektörünün desteklenmesi amacıyla ilaç ruhsatlandırma sürecini de kolaylaştıracak. İki aylık bekleme süresi kaldırılacak, ruhsatname harçları yeni kriterlere göre belirlenecek.

Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?

BAKAN KOCA AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yasanın Resmi Gazete’de yayınlanmasının sonrasında sosyal medya hesabından, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.