Güvenlik, temizlik, hasta karşılama ve yönlendirme, klinik destek elemanı, boyacı, elektrikçi, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, marangoz, bakım, onarım ve arıza giderme elemanı, bilgisayar sistem kurulum, biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı gibi sürekli işçi alımının dışında bazı branşlarda da alım yapan Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı için tarihler merak ediliyor. Adaylar, “Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman? 2023 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi ne zaman?” sorularına yanıt arıyor…

İLK ETAP ALIM YAPILMIŞTI 

Sağlık Bakanlığı 30 bin sözleşmeli sağlık personeli, 11 bin 317 sürekli işçi ve bin 183 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 42 bin 500 işçi ve personel alımı yaptı. 5 bin 831 hemşire ve 15 bin 537 kişi tıbbi sekreterden oluşan toplamda 30 bin sözleşmeli personel ataması yapıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI İKİNCİ PERSONEL ALIMI NE ZAMAN? 

İlana edilen 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasının yapıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Diğer yarısını peşinden hemen alacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Sağlık Bakanlığı 2. personel alımı atamalarına dair henüz resmî bir açıklama gelmedi. Konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandıkça posta.com.tr’de yer alacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞCİ ALIMI BRANŞ VE KADRO DAĞILIMI 

Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 3 bin 559 güvenlik görevlisi (silahsız), 5 bin 80 temizlik görevlisi, 604 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi, 791 klinik destek elemanı, 188 boyacı, 275 elektrikçi, 284 ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 121 marangoz, bakım, onarım ve arıza giderme elemanı, 261 bilgisayar sistem kurulum, 154 biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı olmak üzere toplam 11 bin 317 sürekli işçi alımı yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Kura çekilişi şehirlerin trafik koduna göre sıralı biçimde, her bir il ve meslek için farklı farklı yapılacak. Kura sonuçları açıklandıktan sonra aşağıdaki ekrandan isim listelerini sorgulayabilirsiniz.

SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.