Samsun'da feci kaza! Polis memuru ile 2 çocuğu yaralandı Samsun'da feci kaza! Polis memuru ile 2 çocuğu yaralandı

MADDİ İMKÂNSIZLIKLAR VE BARINMA SORUNU EĞİTİME ENGEL

Çeşitli dönemlerde yapılan ‘öğrenci affı’ olarak bilinen düzenlemelerle öğrencilerin örgün eğitime dönmesinin sağlandığını ancak uygulamadaki plansızlıklar ve farklılıklar nedeniyle gerekli faydalandırmanın sağlanamadığına dikkat çeken Mehmet Karaman, 2022 yılında kapsamlı bir af çıktığını fakat uygulama tarihi, yaz okulu, tek ders, üç ders sınavlarının göz ardı edilmesi gibi durumlar nedeniyle binlerce öğrencinin bu düzenlemeden yararlanamadığını söyledi.

BİNLERCE ÖĞRENCİ MAĞDUR OLDU

Başta tıp, diş hekimliği, mühendislik alanında olmak üzere binlerce öğrencinin mağdur olduğunu, 2023-2024 Güz ve Bahar dönemleri sonunda bu rakamın daha da artacağı ifade eden Karaman, ‘‘Yükseköğretim, ülkemizin nitelikli insan ve iş gücü ihtiyacının karşılanmasında önemli bir fonksiyonu icra etmektedir. Sosyal, iktisadi, teknik ve akademik yeterliliğin ve gelişmenin sağlanmasında yükseköğretimin önemi ve vazgeçilemez konumu ortadadır. Ülkemizde öğrencilerin elinde olmayan veya eğitim gördükleri dönemlerde aksamaya sebep olacak durumlar, “ki en önemli sebeplerin başında maddi imkânsızlıklar ve barınma sorunu gelmekte” nedeniyle bu eğitim aksayabilmekte, gecikebilmekte veya sona erebilmektedir. Ülkemizde son yıllarda ticari kaygıyı andıran bir kontrolsüzlükle artan açık ve/veya uzaktan öğretim imkânları, nitelikli eğitimin önünde engel teşkil etmektedir. Zira örgün öğretim bu anlamda oldukça önemlidir.’’dedi.

Karaman’ın, Bakan Tekin’e yönettiği 4 soru şöyle;

1. Hâli hazırda yeni bir öğrenci affı çalışmanız var mıdır?
2. Olası bir “af” düzenlemesinden faydalanması muhtemel öğrenci sayısı kaçtır?
3. Son 5 yılda öğrenciliği pasif duruma düşen ve sona eren kişi sayısı kaçtır?
4. 2005, 2008, 2011, 2012, 2018 ve 2022 yıllarında çıkarılan öğrenci afları kapsamına giren ve bu aflardan yararlanan öğrenci sayısı kaçtır?

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.