Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği İcra Kurulu ve Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Sağlık Grubu Başkanı Dr. Köksal Holoğlu “Bu hastanemiz Samsun adına gururumuz olacak. Yolculuğumuza burada başladık. Sağlık turizmi temellerini burada attık. Şimdi de ilk yeni nesil hastanemizi açıyoruz” dedi.

EN İLERİ TEKNOLOJİK CİHAZLAR

Türkiye’nin ilk fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında sağlık zincir grubu olan Romatem Sağlık Grubu’nun Samsun’da 9 bin metrekare alanda teknolojik kapasitesi, uzman kadrosu ile fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında özel dal hastanesi olarak, 50 yatak kapasitesi ile hizmet vereceğini belirten Holoğlu, “Bu hastanemiz, Samsun adına gururumuz olacak. Yolculuğumuza burada başladık. Sağlık turizmi temellerini burada attık. Şimdi de ilk yeni nesil hastanemizi açıyoruz. Dönüşüme, doğduğumuz yerden başlıyoruz. Romatem olarak, Samsun için gurur verici bir marka elçisi olmaya devam edeceğiz. Merkezlerimizde nörolojik, ortopedik, pediatrik ve kardiyak rehabilitasyon gibi başlıca rehabilitasyon alanlarında, dünyada gelişmiş en ileri robotik teknolojilerle hizmet veriyoruz. Savaş rehabilitasyonu, sportif rehabilitasyon, hidroterapi ve tüm dünya ile paralel manuel terapi, ozon, kök hücre gibi güncel tedaviler de tüm merkezlerimizde yer alıyor. Romatem markası olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında bayrağı taşımaya devam ediyoruz” diye konuştu.

ULUSLARARASI REHABİLİTASYON ÜSSÜ

2005 yılında, ilk olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında dal hastane olarak Samsun’a açılan Romatem’in, bugün Kocaeli ve Bursa’da hastane konseptinde, İstanbul, İzmir, Ankara ve yurt dışında Bakü’de iki ve Montenegro’da bir klinik olmak üzere 9 farklı konumda hizmet verdiğine dikkat çeken Dr. Holoğlu, “2006 yılında sağlık turizminin de temellerini Samsun’da Sağlık Kenti Samsun Derneği ile attık. Yatırımlarımıza devam ederken, sağlık turizmi faaliyetlerimizi de sürdürerek, ülke ekonomimize katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Derneğimiz bu konuda oldukça aktif bir şekilde çalışıyor. Türkiye’yi coğrafi konumu ve üç kıtanın buluşma noktası, ‘uluslararası rehabilitasyon üssü’ olarak görüyoruz. İklimi ve kültürel mozaiğiyle Ortadoğu’ndan Avrupa’ya, Asya’dan Amerika’ya kadar pek çok ülkeden hasta ağırlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

256 SAVAŞ GAZİSİNE TEDAVİ

Türkiye’nin sağlık turizminde dünya liderliğine oynadığını, sektörün 2030 yılında 100 milyar dolar hedeflediğini belirten Dr. Köksal Holoğlu, “Bizim yatan hastalarımızın yüzde 85’i sağlık turizmi hastalarıdır. 2022 yılında ciromuzun yüzde 59’u yabancı hasta payıdır. 2022 yılında 7 milyon 709 bin 489 dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdik. Savaş rehabilitasyonu gibi spesifik alanda özel uzmanlığımız nedeniyle, ülkemizin konumu ve yakın çevremizden Libya, Irak, Azerbaycan gibi komşu ülkelerden gelen 256 savaş gazisini tedavi ettik” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-02-03 at 12.36.54 (3)

YURT DIŞINA YENİ YATIRIMLAR

Yurt dışı yatırımlarından da bahseden Dr. Holoğlu, “2023 Mayıs’ta Almanya Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizi, 2023 Mayıs ayında İstanbul Anadolu Yakası’nda Türkiye’nin engellilere özel ilk klinik & otel konseptinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini açmaya hazırlanıyoruz. 2024 Eylül’de Malta Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de hizmete girecek. Bugün burada size duyurusunu yaptığımız ‘yeni nesil’ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz de yine 2024 Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Toplantıya Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, gazete sahipleri, genel yayın yönetmenleri ve haber ajansları temsilcileri katıldı.        

Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.