Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV  mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, "İş güvenliği nedir, İş güvenliğine gereken önemi veriyor muyuz?" sorusuna cevap verdi.

İşte aldığımız yanıtlar: 

ÖNLEM ALINMIYOR
Erdem AKIN: İş güvenliği çalışma esnasında kişinin kendisini iş kazalarına karşı korumasıdır. Maalesef ülke olarak gereken önlem alınmıyor, sözde kalıyor. İnsanın da en değerli malı canı ise kesinlikle bu tarz şeylere önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

SADECE KAĞIT ÜZERİNDE 
Yasemin KUZU: Önlem alınıyor gibi görünüyor ama aslında çok da detaylı yapılmıyor, sadece kağıt üzerinde olduğunu düşünüyorum. Mesela iş güvenliği için ayakkabı alınıyor ama personel ciddiye alıp da bana bir şey olmaz  diyor. Sonra da pişman oluyor. O yüzden kurallara uyulması gerekiyor.

HASSAS BİR KONU
Mustafa ÖZKAN: İş güvenliği hassas bir konu. Kişinin çalıştığı sürece kendini güvence altına alması ve alınan önlemlere uyması gerekiyor. Ancak ülkemizde bu kurala hiç uyulmuyor. Haberlerde okuyoruz, çatıdan sarkarak iş yapıyor.  Oldukça tehlikeli bir durum.

ESKİDEN YOKTU 
Kemal Maral KÖSECİOĞLU: İşçilerin her hangi bir kaza geçirmemesi için alınan tedbirdir. Gereken malzemelerle işçilerin daha sağlıklı bir ortamda çalışmasını sağlanıyor. Bizim gençliğimizde böyle bir şey yoktu, şu an gayet güzel. 

HAYAT İÇİN ÖNEMLİ
Ahmet KESE: İşverenin işçiye verdiği güzel olanaklardır. İşçiler bu sayede kendilerini güvenli hissedebiliyorlar. Şu an işçilerin bazısı önlemini alıyor ama almayan da var. Ama genel olarak bakıldığı zaman iş güvenliğinin olduğunu ve gereken önlemlerin alındığını görüyorum. Hayat oldukça önemli. 

ÖNLEM ALINMIYOR
İsmail CANBOLAT: Türk milleti bu tarz önlemleri almaz. Kendine güven bizde gelenek haline gelmiş durumda. Hatta işçiyi zorlasan bile işi bırakıp gider. Türk milleti olarak böyleyiz. 

DENETİM YOK
Kamuran PARS: Türkiye'de şu an iş güvenliği yok. Yaşanan kazaları maalesef görüyoruz. Önlem alınsaydı böyle olmazdı diye düşünüyorum. Önemli olan patronların iş güvenliğini sağlayabilmesi. 

MÜMKÜN DEĞİL
İhsan HANÇAR:  Türkiye'de iş güvenliğinin sağlanabildiğini söylemek mümkün değil. İnşaatlarda çalışan bir çok kişinin baret, eldiven ve ayakkabıları yok. Türkiye'de bu kurallar yeni gelişiyor. İnşallah ilerleyen dönemde bu konunun da aşılacağını düşünüyorum.

YETERLİ DEĞİL
Serhat KUZU:  Kendimden de örnek verebilirim, eski çalıştığım yerde güvenlik açısından önlem alınmıyordu. Sonradan denetime gelindiği zaman durumu toparladılar. Genel anlamda bakıldığı zaman Türkiye'de iş güvenliğini  yeterli bulmuyorum.

UYMUYORUM
İrfan SELÇE: Maalesef iş güvenliğine gereken önemi vermiyoruz, buna ben de dahilim. Bunlara uymamak mutlaka iş kazalarına yol açacaktır. Özellikle inşaat sektörlerinde iş güvenliği sağlansa da işçinin bu kurallara uymadığını da görüyoruz. 

Ebru ÖZTÜRK, Ekrem ASLAN