İlçe de en önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık artık eğitimli ellere emanet edilecek.
Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen ve AK Parti Demirözü İlçe Başkanı Çağlar Seyrek’in yoğun gayretleri sonucunda ilçede bulunan Mustafa Köseoğlu Lisesi bünyesinde 4 yıllık Hayvan Sağlığı Bölümü açılıyor. Gelecek yıl eğitime başlaması planlanan bölümde her yıl 30 öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor. Bayburt merkez de dahil olmak üzere ilimizde bulunmayan Hayvan Sağlığı Bölümü ilimize en yakın Erzincan ve Samsun’da bulunuyor. Bölüm genel olarak sektörde ve ilçemizde hayvancılık alanında yaşanan teknik ve ara elaman yetersizliğine çözüm olacak.
Eğitimci kadrosu deneyimli ve eğitimli kadrodan oluşacak
Bölüm için Demirözü Belediyesi 55 dönüm eğitim uygulama arazisi tahsis etti. Bölümün eğitimci kadrosunu ise Bayburt ve Demirözü’nde bulunan veteriner hekim, teknisyen ve ziraat mühendislerinden oluşacak. Eğitimli ve deneyimli kadrolarla sahada hem bilimsel hem de teorik eğitim görecek olan öğrenciler istihdam konusunda hiçbir sıkıntıyla da karşılaşmayacak. Bölüm mezunları eğitim hayatlarına isterlerse doğrudan iki yıllık ön lisans programlarında sınavsız olarak ya da 4 yıllık lisans programlarında devam edebilecek.
Geleneksel yöntemler yerine modern yöntemler
Geleneksel tarım ve hayvancılığa eğitimli ve bilinçli eleman yetiştirecek olan bölümle birlikte tarım ve hayvancılıkta sürdürülen iyileştirme politikalarına da katkı sunulmuş olacak.