ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit'in eşi Seval Kaya Cirit, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açılan bazı kursları ziyaret etti.

Korzul Mahallesi ile Şehitlik köyündeki kursları ziyaret eden Cirit'e, Vali Yardımcısı Recep Höl'ün eşi Esra Höl ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail İnan eşlik etti.

Nakış, iğne oyası, el işi ve dikiş kursularını gezen Cirit, kursiyerlerle sohbet ederek yapılan ürünleri inceledi.

Kursların durumu hakkında Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail İnan'dan bilgi alan Cirit,  açılan kursların mesleki açıdan büyük kazanımlar getirdiğini ve bu kurslar sayesinde kadınların kendi işini kurmasının kolaylaştığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıldır dikiş kursuna katılan 65 yaşındaki Fatma Özışık ile bir süre sohbet eden Cirit, medeni cesaretinden dolayı Özışık'ı tebrik etti.

Kursiyerler yıl boyunca ürettikleri el emeği ürünlerin pazarlanması konusunda Cirit’ten yardım talebinde bulundu.

-Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

Seval Kaya Cirit, Mersin'in Tarsus ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrenci Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin tüm yürekleri dağladığını belirterek, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Aslan'ın ailesine başsağlığı, kendisine de Allah'tan rahmet dileyen Cirit, tüm ülkeyi yasa boğan acı olaya tepki göstermek için siyah elbise giydiğini ifade ederek, tüm kadınlardan siyah elbise giymelerini istedi.