Şanlıurfa Belediyesi tarafından 7 farklı dilde ‘Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa’ adlı tanıtım filmi hazırlandı.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Şanlıurfa Belediyesi Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hazırlanan tanıtım filminin Şanlıurfa tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, “Bu filmde Türkçe, Almanca, Arapça, İngilizce, Fransızca, Kürtçe, Farsça ve Japonca olmak üzere 7 farklı önemli dilde bir tanıtım filmi hazırlandı. Bu tanıtım filmi başta Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistler, şehirde faaliyet gösteren otellere verilecek. Bunların yanında ülkemizde mevcut olan önemli turizm beldelerine de bu tanıtım filmi gönderilecek” dedi.

Şanlıurfa’nın tanıtımı için elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyen Belediye Başkanı Fakıbaba, “Ben şahsım olarak ne zaman olursa olsun Şanlıurfa’nın tanıtımı için her türlü şeyi yapacağım. İleriki günlerde Şanlıurfa’da bulunan Göbekli Tepe’yi İngilizce anlatacağınım. Bunların yanında Şanlıurfa’yı sadece ulusal basında değil, uluslar arası basında da tanıtımını yapılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

ŞİVAN PERWER’İ DAVET EDECEĞİM

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şivan Perwer’i Şanlıurfa’ya davet etmek istediğini ifade ederek, “Başbakanın Diyarbakır ziyaretine katılması gündemde olan ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer’i Şanlıurfa’ya davet etmeyi düşünüyorum. Davetimizi kırmayıp buraya gelirse Şanlıurfalı vatandaşlarımız için güzel bir an olacaktır. İnanıyorum ki Kürt sanatçımız Şivan Perwer davetimizi kabul edecektir. Ayrıca açmış olduğumuz Urfalı sanatçılarının yer aldığı müzede de kendisine yer verilmiştir” diye konuştu.