MUĞLA Yabancılar Derneği tarafından her ayın son pazar günü Köyceğiz'de düzenlenen ikinci el pazarı, adeta şenlik havasında geçiyor. Elde edilen gelirin, zihinsel engelliler için hazırlanan 'Canmelek' projesi başta olmak üzere maddi gücü yetersiz öğrencilere verileceği belirtildi.
Köyceğiz'i festival havasına bürüyen ikinci el pazarını gezmek için çevre ilçelerden ziyaretçiler, kente akın ediyor. Pazar, yerli ve yabancıların büyük ilgisini çekiyor. Hem alışveriş hem de göl kenarında bir hafta sonu keyfi için Köyceğiz'e gelenler, pazarda kurulan yiyecek içecek stantlarında yöre özgü gıdaları tatma fırsatı yakalarken, hediyelik eşya ve kıyafet stantlarında ihtiyaç duyulan eşyalar satın alındı.
Pazardan elde edilen gelirin zihinsel engelli bireyler için yapılan 'Canmelek' bilekliği için kullanılacağını belirten Dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu, "Bilekliklerin dışında maddi gücü yetersiz çocukların okul masraflarına ve Köyceğiz'deki sokak hayvanları için gelir kullanılacak. Etkinlikle aynı zamanda, bölgedeki yabancı nüfusun sosyal aktivitelere katılımını ve sosyal projelere yardımda bulunmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI