Moldova'nın Floresti şehrinde bir hastanede sezaryenle henüz doğum yapmış anne arka planda yatarken selfie çekinen doktor Sergiu Sochirca, bu fotoğrafı Facebook hesabında paylaşınca tartışmaların fitilini ateşledi.

FACEBOOK'TA PAYLAŞTI, BAŞINI YAKTI
Doktor Sochirca, fotoğrafın altına: "İş yoğun. Gece mesaisi yapan herkese selamlar. Büyük umutlarla dolu küçük bir bebek dünyaya geldi" satırlarını yazdı. Facebook'ta hızla yayılan bu fotoğraf daha sonra yerel basında haber oldu. Çıkan haberler ve gelen yoğun tepkiler üzerine Moldova Sağlık Bakanlığı doktorun görevden uzaklaştırılması için hastaneye resmi yazı gönderdi. 



ANNE, BEBEK VE AMELİYAT ODASI MAHREMİYETİNİ İHLAL ETTİ

Moldova Sağlık Bakanı Ruxanda Glavan, doktorun profesyonellikle bağdaşmayan bu hareketi için cezalandırılacağını ifade etti. Glavan, "Yarı baygın anne ve yeni doğmuş bebeği, ayrıca ameliyat odası mahremiyetini ihlal eden fotoğrafı paylaşan doktorun sorumsuz ve çirkin davranışı sonrası Floresti Hastanesi'ne bir müfettiş ekibi gönderildi. Bu müfettişler, doktor Sergiu Sochirca'nın yönetmeliği ihlal etmesinin cezasını yürürlükteki mevzuat kapsamında belirleyecek" sözlerini sarf etti.

HASTANE SESSİZ
Sochirca'nın doktor-hasta gizliliğini ihlal, kişisel veri güvenliğine zarar verme ve yürürlükte bulunan tıbbi etik kurallarına muhalif hareket kapsamında kovuşturmaya tabii tutulacağı belirtildi. Hastanenin, doktorun bu hareketi sonrasında nasıl tavır takınacağı henüz netlik kazanmadı.

Kaynak: Haberler.com