AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, projesi 1969 yılında başlatılan Malatya-Çelikhan-Adıyaman Yolu’nun tamamen açıldığını ve asfaltlama çalışmalarının da bu sezon bitirilerek, bölge insanının ulaşım hizmeti kalitesinin yükseltileceğini söyledi.
Çalık, Malatya ve Adıyaman illerinin yol bağlantısını 79 kilometre kısaltan karayolu projesinin 46 yıl sonra tamamen hizmete girdiğini söyleyerek, 106 kilometre uzunluğundaki yolda, asfaltlanması gereken güzergahlardaki çalışmaların bu yıl bitirileceğini kaydetti.
Çalık, Malatya ile Adıyaman arasındaki karayolu ulaşımını 79 kilometre kısaltılması için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) programına 1969 yılında giren Malatya-Yeşilyurt-Çelikhan-Adıyaman Karayolunun yapım çalışmalarına bugüne kadar yaklaşık 115 milyon 537 bin TL tutarında bir harcamanın gerçekleştirildiğini ifade etti.
Çalık şu bilgileri verdi:
“Adıyaman-Malatya Karayolunun 185 kilometreden 106 kilometreye düşüren Malatya ile Adıyaman arasındaki ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm yolunda üretilen projelerin en önemlisi ve muhtelif yatırımlarda parasal bakımdan en büyüğü olan ‘Adıyaman-Çelikhan-Yeşilyurt-Malatya’ karayolu projesinin Adıyaman-Çelikhan arasındaki 55 kilometrelik bölümü 1996 yılında hizmete açılmıştı. Malatya tarafından ise Hekimhan Kavşağından başlamak üzere Yeşilyurt-Gündüzbey- Çat Barajı tünel çıkışına kadar 22 kilometrelik kesim geçtiğimiz süre içerisinde etaplar halinde tamamlanmıştı. Geri kalan 34 kilometrelik bölümün ihale işlemleri uzun bir zaman sürecini aldı. Ancak yolun ihalesinin ardından yapımına 1 Haziran 2012 tarihinde başlanılan arada kalan bölüm, Aralık 2013 dönemi itibariyle toprak yol seviyesinde açıldı. Toplam proje tutarı 50 milyon 558 bin TL olan 34 kilometrelik kesiminde bitirildi. Şuanda bu yolumuzda sıcak asfalt çalışması yapılarak, yol kalitesinin yükseltilmesi gerekiyor. Bu dönem, Malatya-Çelikhan arasındaki güzergahta asfaltlama çalışmalarını standartlar ölçüsünde tamamlayarak, bölge insanımızın ulaşım hizmet kalitesini yükselteceğiz.”