Fettah YEŞİLYAPRAK/TATVAN (Bitlis), () - BİTLİS’in Tatvan ilçesi Devlet Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdül Rıdvan Kulu, ilçede çıkan bir kavgada kalbi delinen ve kalbinde yırtıklar oluşan 3 kişiyi zamanla yarışarak hayata döndürdü.
Tatvan Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve klasik cerrahi müdahalelerin yanı sıra açık veya kapalı mide fıtığı ameliyatları ve benzeri operasyonlarla adından söz ettiren Opr. Dr. Abdül Rıdvan Kulu, acil vakalarda da başarılı ameliyatlar yaparak bir gün içinde 3 kişiyi hayata döndürmeyi başardı. Yaklaşık bir yıl önce Tatvan'da çıkan kavgada aldığı bıçak darbeleri sonucu kalbinde yırtık oluşan ve kalbi duran yaralıyı ameliyat edip 20 dakika içinde hayata döndürerek büyük bir başarıya imza atan Doktor Kulu, 20 gün önce de yaralanma nedeniyle kalbi delinen ve kalbinde yırtıklar oluşan 3 kişiyi daha kurtardı.
'HASTANENİN İMKANLARINI ZORLAYIP ZAMANLA YARIŞTIK'
Çoğu zaman acil vakalara müdahale etmek durumunda kaldıklarını belirten Dr. Kulu, acil anlarda yaralıyı veya hastayı hayata döndürmek için sevklerin riskli olduğu durumlarda hastanenin imkanlarını zorladıklarını ve zamanla yarıştıklarını belirtti. Bölgeden yaşayan ve özellikle acil vakalarda hastaneye gelmiş olan insanlara hayat vermek, onlara yardımcı olmak, sıkıntılarını gidermek, kısıtlı imkanlara rağmen özverili bir şekilde çalışarak insanlara yardımcı olmak amacında olduklarını belirten Dr. Kulu, şöyle konuştu;
"Tatvan Devlet Hastanesi’ne son zamanlarda kalp yaralanmasıyla gelen hastaları acil müdahale gerektirdiği için yeterli ekipmanlarımız ve uzman ekibimiz olmamasına rağmen gerekli riskleri alarak ameliyata aldık. 3 arkadaşımızın ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bu hastaların acil ameliyata alınması süre açısından çok önemliydi. Özellikle bu tür yaralanmalarda sevk hayati bir öneme sahip olduğu ve hayati risk taşıdığı için bu riski göze almadık ve ameliyatı tercih ettik. Kısıtlı imkanlarla ve kısıtlı koşullarda çalışan bir hastane olarak, hastanemizde bu başarılara imza atmaktan dolayı mutluyuz. İnsanlara hayat olabilmek bizim için gurur vericidir."

FOTOĞRAFLI