MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, geçen yıl 11 Mart'ta Berkin Elvan için düzenlenen yürüyüşte o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettitkleri iddiasıyla haklarında dava açılan 41 kişinin yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesinde Akhisar Adliyesi önünde Akhisar Demokrasi Platformu tarafından basın açıklaması yapılarak sanıklara destek verildi.
Gezi olaylarında başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan için Akhisar Şehit Tahir Ün Caddesi'nde 11 Mart 2014 tarihinde yapılan yürüşte Recep Tayyip Erdoğan'a 'hakaret' ettikleri iddiasıyla haklarında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 41 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Akhisar 1. Asliye Ceza Mahkamesi'nde görülün duruşmada 41 sanığı 5 avukat savunurken, salona dinleyici alınmadı.
BASIN AÇIKLAMASIYLA DESTEK
Duruşma öncesinde adliye binası önünde Akhisar Demokrasi Platformu tarafından basın açıklaması yapılarak sanıklara destek verildi. Berkin Elvan'ın fotoğrafı bulunan 'Berkin'in hesabı sorulacak' yazalı pankart açan platform adına basın açıklamasını Atatürkçü Düşünce Derneği Temsilcisi Hakan Dikilitaş okudu. "Bugün 11 Mart, karakaşlı çocuk Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü. Ne tesadüftür ki aynı zamanda ölümüne tepki gösterenlerin yargılandığı gün" diye konuşmasına başlayan Dikilitaş, şöyle devam etti:
"Ülkemizin yönetilmesinde 35 yıldır hiçbir değişiklik olmamıştır. 12 Eylül rejimi aynen devam etmektedir. Çocukların yaşını büyütüp idam edenlerden aldıkları feyz ile bugün çocuklarımızı mermi ve gaz fişekleri ile öldürmektedirler. Çocuklar, insanlar öldürülünce soruşturma açmada bu kadar ayak sürüyen adalet, çocukların öldürülmesine tepki gösterenler için çok hızlı ve titiz çalışmaktadır. Berkin Elvan öldüğünde Akhisar'da yapılan yürüyüş için savcılık polise önceden çekim yapma izni vermiş. Çocuklar öldürülürken yapılan çekimleri izlemeyen savcılar tepki gösterenlerin görüntülerini en ince ayrıntısına kadar incelemiş, adli ve idari soruşturmaları gecikmeden açmış ve mahkemeden yargılanmalarını talep etmiş, mahkemede bu talebi kabul etmiştir. Bu dava yürüyüş ve basın açıklaması yaparak adalet talep eden insanlara yargı sisteminin yanıtı olmuştur. Yanıt ne olursa olsun ölüme ve ülkenin talan edilmesine karşı durduğumuz için yargılanmak bir onurdur. Susmuyoruz, hesap soruyoruz."

FOTOĞRAFLI