Van merkez Tuşba Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Portekiz dönüşü Tuşba Kaymakamı Musa Sarı’ya teşekkür ziyaretinde bulundular.
Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çocuk gelişimi bölümü öğrenci ve öğretmenleri, Ulusal Ajans tarafından desteklenen Avrupa Birliği Erasmus Mesleki ve Teknik Eğitimde Öğrenci Hareketliliği kapsamında gerçekleştirmiş oldukları Portekiz gezisinden döndü. Bir aylık staj programını tamamlayıp dönen öğrenciler, Portekiz dönüşü Tuşba Kaymakamı Musa Sarı’yı ziyarete gitti. Projenin uygulanması kapsamında maddi manevi desteklerini esirgemeyen Kaymakam Sarı ile tanışma imkanı yakalayan öğrenciler, “Avrupa’yı görmek bizim için bir hayalin gerçek olmasıydı. Orada edindiğimiz deneyimler ve gözlemlerle hem kişisel hem de mesleki gelişimimiz açısından oldukça büyük bir yol kat ettiğimize inanıyoruz. Bu bağlamda siz değerli kaymakamımızın her konuda göstermiş olduğu ilgi ve destek için teşekkürlerimizi sunarız” dediler.
Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ise, “Bu ziyaretiniz bana, üniversite ve yüksek lisans dönemlerimdeki Avrupa’da aldığım eğitim zamanlarını hatırlattı. Bu tarz projelerle Avrupa’yı yaşama fırsatı bulmuş olmanız oldukça önemli. Sonraki eğitim hayatınızda, üniversiteler bünyesinde yine böyle pek çok imkana sahip olma şansı yakalayabilirsiniz. Kız çocuklarımızın okuması, hayatın içinde bağımsız bireyler olarak ayakta durması hepimizin öncelikleri arasında. Bu sebeple üniversite hazırlık yolunda, bu ve benzeri imkanlara yüksek öğretim kapsamında da ulaşabileceğinizi bilmek sizin için bir motivasyon olacaktır” şeklinde konuştu.