Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Erzurum Şube Başkanı Gamze İspirli’ye Palandöken Kaymakamlığı tarafından teşekkür belgesi verildi.
İspirli, Palandöken Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetindeki başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi almaya hak kazandı.
Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş imzalı teşekkür belgesinde şu ifadelere yer verildi.
“Tüketiciyi Koruma Derneğindeki göreviniz uhdenizde kalmak kaydıyla, kaymakamlığımız ilçe tüketici hakem üyesi olarak görev yaptığınız süre içerisinde ve özellikle 2014 yılında 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında kanun gereği tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıkların çözülmesi amacıyla, ilçemizde ikamet eden 13 bin 336 başvurunun sonuçlandırarak, karara bağlanması ve verilen kararların imzalanması hususunda göstermiş olduğunuz disipline dayalı öz verili ve başarılı çalışmalarınız tarafımdan memnuniyetle müşahede edilmiştir. Bu vesile ile katkılarınız için size çok teşekkür ediyor, çalışma hayatınızdaki başarılarınızın devamını diliyorum’’
Kaymakam Karakuş’un tüketici hakları konusunda duyarlı bir bürokrat olduğunu belirten TÜKODER Başkanı İspirli, “Sayın kaymakamımıza sivil toplum kuruluşlarını onure eden çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Tüketici hakem heyetleri tüketici haklarının korunması açısından son derece önemli bir yere sahip. Yaklaşık 10 yıldır il hakem heyeti başta olmak üzere çeşitli tüketici hakem heyetlerinde görev aldım. Verilen kararların yaklaşık yüzde 90’ı tüketici lehine çıkıyor ve bu durum bizleri memnun ediyor. Tüketici derneklerinde fahri olarak çalışmak önemli bir toplum görevi ve biz bu önemli görevin bilincindeyiz. Tüketici haklarının gelişmesine katkı sağlayan, bu alanda gösterilen özveriyi ödüllendiren kaymakamımızın bu duyarlı tutumun örnek olmasını istiyoruz.” dedi.
İspirli, sivil toplum kuruluşlarının toplumun gelişmesinde önemli katkıları olduğunu belirterek, TÜKODER olarak, toplumu bilinçlendirme yönündeki eğitim çalışmalarına yoğunlaştıklarını ifade etti.