Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, mahalle muhtarları ve basın mensupları ile yaptığı toplantıda, belediyenin çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Belediye Başkanı Feyat Asya, özellikle halkın şikayetçi olduğu yolların bozuk olması, altyapı ve kanalizasyon gibi sıkıntıların kısa süre içerisinde giderileceğini söyledi. Başkan Asya, bugüne kadar asfalt yapılmamasının sebebinin doğalgaz çalışmalarından kaynaklandığını belirterek, “Yol yapımı, kanalizasyon, su ve altyapı gibi çalışmaları doğalgaz çalışmalarıyla paralel bir şekilde yürütmeyi planladığımız için bazı noktalarda eksik kaldığımız hizmetler olmuştur. Belediye olarak vatandaşlarımıza rahatsızlık vermeden, belediyemizin bütçesini kontrollü bir şekilde kullanarak hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.
Doğalgaz çalışmalarının başladığını kaydeden Başkan Asya, “Doğalgaz çalışmalarımız başladı. Biz aslında çalışmaların ana arterlerden başlamasını istiyorduk ve protokolü de öyle imzalamıştık. Bize içme suyu ve kanalizasyon çalışmamızı da buna paralel bir şekilde yapmak istiyorduk. Fakat İller Bankası sorumlu firmanın projesinde bazı eksiklikler buldu. Bunun için proje revize edildi. Bunun için çalışmamızı Hürriyet Mahallesi’nden başlattık. Bizde belediye hizmet binasının önünde tren garına kadar içme suyu, kanalizasyon, Telekom, yağmur suyu gibi altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak Muş’un yamalı bohça haline gelmiş yollarını da düzenli bir şekilde yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. İnşallah 20 Ekim 2015 tarihinde çalışmaların bittiği bölgede doğalgaz vanalarını açıp, halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.
“KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR”
Kanalizasyonu olmayan mahalle ve mıntıkalar için çözüm arayışında olduklarını ve sorunu gidermek için çalışma yaptıklarını belirten Başkan Asya, “Karşıyaka Mahallesi ve cezaevinin bulunduğu mıntıkada halen kanalizasyon yok. Bizim kendi personellerimiz bu iki bölge üzerinde çalışmalar yaptılar. 30 Mart’ta boru ihalemizi yaptık. Resmi prosedürden dolayı süreç bizim istediğimiz gibi yürümüyor. İnşallah Cuma günü sözleşme imzalıyoruz. Ayrıca Diyarbakırlı bir firma ile anlaşma yaptık. Biz kendimiz kazı çalışması yapmayı düşündük ancak trafiğe sıkıntı veririz düşüncesi ile insan emeği ile bir çalışma yapılmasını uygun gördük. Cezaevi mıntıkasında bulunan bölgenin kanalizasyon sıkıntısını da elle yapılacak olan bir kazı sonucu hiçbir sıkıntı yaşanmadan çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. İnşallah binlik çelik borular ile yola hiçbir zarar vermeden bu sorunu da gidermiş olacağız” diye konuştu.
Mutat çalışmaların devam ettiğini dikkat çeken Asya, içme suyu, kanalizasyon ve Karni Deresi Islah Projesi ile ilgili olarak da çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.