Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan Telli ailesi, 28 yıllık evlerinde mahsur kaldı. İlçede yapılan imar düzenlemesi ile yolun Telli ailesinin bahçesinden geçtiği anlaşılınca, eski yolun bulunduğu alan satıldı. Alanı satın alan şahıs tel örgü ile çevirince, Telli ailesi evlerine çalıların arasından girmek zorunda kaldı.
İddiaya göre, Çorlu ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde yaşayan Telli ailesi, 1987 yılında arsa satın alarak ev yaptı. Evi yapmalarının ardından 28 sene sonra yapılan imar ölçümlerinde evin aslında 8 metre kaydırıldığı, yolun bahçenin içinden geçtiği belirlendi. Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile birlikte yapılan düzenleme çalışmalarında boşa çıkan eski yolun bulunduğu alan ise bir başkasına satılırken, yol Telli ailesinin bahçesine alındı. Ancak eski yolun bulunduğu alanı satın alan şahıs, alanı tel örgü ile kapatınca, Telli ailesinin bahçeye giriş kapısı da kapandı. 28 yıllık evlerinde mahsur kalan aile, çareyi evlerine çalıların arasından girip çıkmakta buldu.
Konu üzerine mağdur olan ev sahibi Vahyettin Telli, kapısının önünden 1987’den beri yol geçtiğini savundu.
Tekirdağ’ın büyükşehir olmadan önce bağlı bulundukları Yenice Belediyesi’nin 2005’de bir çalışma yaptığını ve bundan kimsenin haberi olmadan yapıldığını öne süren Telli, "Çorlu Belediyesi’ne gidiyoruz, çözüm bulamıyoruz. Biz de şu anda hapishanede gibiyiz. Gelmiş bir vatandaş yolu satın almış. Bu yol hapishane gibi olmuş. Hanım içeride ben dışarıda kalıyorum. Ben yetkililerden rica ediyorum, gelsin bu yolu görsünler. Şu anda yol arsa olmuş, bizim evimiz yol olmuş" dedi.
1987’den bu yana kapısının önünden geçen yolun faaliyette olduğunu dile getiren Telli, bununla ilgili kadastro, tapu ve imar belgelerinin kendisinde bulunduğunu söyledi. Telli, "Yol 8 metre kaydırılmış. İleride istimlak yapıldığı zaman bizim evlerimiz de yıkılıyor. Bizim evimizin hizasında yaklaşık 10 ev var onların da evlerinin bahçesi gidecek" diye konuştu.
"ORADA SİSTEMATİK BİR KAYMA OLMUŞ"
Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt ise, Telli’nin daha önce kendilerine başvurduğunu ve şahsın kendisine göre haklı olduğunu belirtti. Binanın yapıldığı dönemdeki teknolojinin şartlarıyla, şimdiki zamanın kıyaslanması gerektiğini ifade eden Sarıkurt, yakın dönemde talep üzerine ekiplerin Yenice Mahallesi’ne gittiğini, yapılan ölçümler sonrası binanın yola işgalinin belirlendiğini dile getirdi.
Telli’nin beyanına göre evi ve bahçesini yaparken bürokratlara veya kamu personeline sorarak yaptığını ve onların iradesiyle yapıldığı ancak bugün itibariyle sayıların onun söylediğine eşlik etmediğini söyleyen Sarıkurt, "Bizim arkadaşlarımız gidip ölçüm yaptıkları zaman yapının tecavüzlü bir şekilde oturtulduğunu ifade ediyor. Tabi kendisiyle ilgili bir hata değil. Orada sistematik bir hata olmuş. Devamındaki binalarda da benzer sıkıntılar var mülkiyetlerle ilgili. Kısa zamanda vatandaşın mülkiyeti problemiyle arkadaşlarımız orada bir yol çalışması yapmışlar. Oradaki vatandaşın problemi bizim de eş zamanlı problemimiz, çözüm arıyor olmamız lazım öyle ya da böyle. Bu kapsamda fen işlerine bağlı arkadaşlarımıza söyledik bakıyorlar. İnşallah yol olması gerektiği yere gelecek, vatandaşımız kendi mülkiyet sınırlarına gelecek. Oradaki problem çözülecek diye de ümit ediyorum" dedi.