Zafer ATAMER-NYON,

Fransa'da düzenlenecek olan 2016 Avrupa Şampiyonası Play-off turu kuraları bu gün İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkez binasında çekildi.

Yapılan kura çekimi sonrası Macaristan Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Marton Vagi ve Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmed Bazdarevic kura ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Kazakistan'ın Letonya'yı Türk Milli Takımının ise İzlanda'yı yenmesi sonuçu en iyi 3'üncü olarak finallere katılmayı son anda kaybeden Macaristan'ın Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Marton Vagi yaptığı açıklamada "Bizim burada kura Play-off kura çekiminde olmamız gerekirdi" dedi. Marton Vagi " Bizim buralarda olmamamız gerekirdi. Ancak futbolda her şey olabiliyor. Tahminimce Norveç'i geçip finallere katılacağız. İlk maçı deplasmanda oynamak bizim için bir avantaj diyebilirim. Kazakistan'ın aldığı sonuç büyük bir sürpriz ama futbolda dediğim gibi her şey olabiliyor. Yoksa bizim çıkmamız gerekirdi" şeklinde konuştu.

"Paris'e gideceğimize inanıyorum"

2016 Avrupa Şampiyonası Play-off turunda İrlanda Cumhuriyeti ile eşleşen Bosna Hersek Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmed Bazdarevic ise "Bizim burada olmamız bence normal takımımın gücü bu kadar. Grup maçları geride kaldı. Şimdi hedefimiz İrlanda Cumhuriyeti. Ben şahsen Paris'e gideceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Maç tarihleri belli oldu

Fransa'ya gidecek olan son 4 takımın belirleneceği 2016 Avrupa Şampiyonası Play-off turu kuralarının maç takvimi belli oldu. Buna göre:

12 Kasım 2015 Norveç - Macaristan

13 Kasım 2015 Bosna Hersek - İrlanda Cumhuriyeti

14 Kasım 2015 Ukranya - Slovenya

14 Kasım 2015 İsveç - Danimarka

Rövanşlar:

15 Kasım 2015 Macaristan - Norveç

16 Kasım 2015 İrlanda - Bosna Hersek

17 Kasım 2015 Slovenya - Ukranya

17 Kasım 2015 Danimarkla - İsveç