İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, adliyede şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için mevlit okuttu. Mevlit programına Adalet Bakanı Kenan İpek ve savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz da katıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda rehin alınarak şehit edilmesinin 7’nci gününde mevlit okuttu. Adliyenin yakınında bulunan Gülsel Mahallesi Merkez Camii’nde okutulan mevlide Adalet Bakanı Kenan İpek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve savcı Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazı öncesi mevlit okutularak, Savcı Mehmet Selim Kiraz için dualar edildi.
Cami çıkışında gazetecilerin soruları üzerine kısa bir açıklama yapan Bakan Kenan İpek, “Şehidimiz için İstanbul Cumhuriyet Savcılığımız bir mevlit hazırlığı yapmıştı, onun için buradayız. Tekrar ben başsağlığı diliyorum. Şehidimizin mekanı cennet olsun. Onu her zaman rahmetle ve minnetle anacağız” diye konuştu.
Bakan İpek, savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi olayıyla ilgili bir güvenlik görevlisinin gözaltına alındığı iddialarına ilişkin de, “Mevlitten çıktık, bu konulara hiç girmeyelim. Gerekli açıklamayı zaten Cumhuriyet Başsavcılığımız ihtiyaç olduğunda yapıyor, kamuoyunu bilgilendiriyor” dedi.
Mevlidin ardından cami çıkışında vatandaşlara pilav, kavurma, tatlı ve ayran ikram edildi.