Ercan ATA, Ankara-   GENÇLERBİRLİĞİ Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Osmanlıspor maçında daha çok galibiyete ihtiyacı olan taraf biziz" dedi.

Süper Ligin 9'uncu haftasında Osmanlıspor ile karşılaşacak olan Gençlerbirliği'nde teknik direktör Mehmet Özdilek, Ankara'da uzun yıllar sonra bir derbi oynanacağını hatırlatarak, derbinin kent için çok önemli olduğunu belirtti ve tüm Ankaralı sporseverleri karşılaşmaya davet etti.

Son hafta iki takımın da ağır mağlubiyetler aldığına değinen Özdilek, "Ama puan durumuna baktığımızda bu maçta daha çok galibiyete ihtiyacı olan taraf biziz gibi gözüküyor. Oyun kalitesinin ve mücadelenin üst seviyede olduğu bir maç temenni ediyorum. Sonunda da kazanan tarafın biz olmasını istiyorum" diye konuştu.

"EKSİKLERİMİZİ GİDERMEK VE BİREYSEL HATALARI ASGARİYE İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Genç bir takım olduklarını ve özgüvenlerini kazanmak için seri galibiyetler almaları gerektiğini ifade eden Özdilek, bireysel hataların maçlarda puan kayıplarına zemin oluşturduğunu" söyledi.

Hala gideremedikleri eksikler bulunduğunu dile getiren Özdilek, şöyle devam etti: "Eksiklerimizi gidermek ve bireysel hataları asgariye indirmek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Kolay maç olmayacak. Biz oyunumuzu 90 dakikaya yaymak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Genç bir takımız, bunun için de oyun istikrarının yanında skor istikrarını da yakalamalıyız. Böylelikle takımdaki genç oyuncularda özgüven de artacak. Savaşçı kimliğimizi ortaya çıkarmalıyız."

"ÇALIŞMA KONUSUNDA OYUNCULARIMDAN HİÇ ŞİKAYETİM YOK"

Özdilek, ligde sırasıyla Osmanlıspor, Torku Konyaspor ve Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacaklarını belirterek, "Üç maçı da kazanabiliriz. Bu gücümüz de potansiyelimiz de var. Ama bu söylemde kalmamalı, bu gücü sahaya da yansıtabilmeliyiz" diye konuştu.

Ankara'daki maçlarda belli bir istikrar yakaladıklarını ancak bu performansı deplasmana da yansıtmaları gerektiğini vurgulayan Özdilek, şunları söyledi: "Futbolcu yapımıza bakarsak, deplasmanda daha iyi oynayacak potansiyelde oyuncularımız var ama bir türlü bunu sahaya yansıtamadık. Osmanlıspor karşısında favori gözüküyoruz ama bunu sahaya yansıtmalıyız. Eksiklerimizi en aza indirmeli ve bireysel hataları azaltmalıyız. Oyuncularımız çok yüksek tempoda çalışıyor. Çalışma konusunda onlardan hiç şikayetim yok."

Devre arasında kadroya takviye yapacaklarını dile getiren Mehmet Özdilek, şu anda da transfer çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

"NASIL SİNEMA YA DA TİYATROYA RAHAT GİDEBİLİYORSAK, STATLARA DA AYNI RAHATLIKLA GİDEBİLMELİYİZ"

Geçen hafta Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta küçük bir taraftara gösterilen tepkiye ilgili de açıklamalarda bulunan Özdilek, "Küçük bir çocukla neyin kavgasını yaparsınız ki? İnsanlar işte bundan dolayı statlardan uzaklaşıyor. Kazan ya da kaybet, hiçbir şey dünyanın sonu değil. Nasıl sinema ya da tiyatroya rahat rahat gidebiliyorsak, statlara da aynı rahatlıkla gidebilmeliyiz. Önemli olan insan profilini değiştirmek. Bu hareketin de bir bedeli olmalı, tekrarlanmamalı. Görüyoruz, İngiliz taraftarlar Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde deplasmanda olay çıkartıyorlar. İngiltere'de yapsın da göreyim. Yapamaz. Orada futbolu öyle seviyorlar ki futbolu korumak için yasalarla bu tarz çirkinliklere izin vermiyorlar" şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAFLI)