DENİZLİ'de CHP'den 1 Kasım'daki seçimlerde üçüncü sıradan tekrar milletvekili adayı gösterilen, ancak yurt dışından gelen oyların dengeleri değiştirmesi sonucu seçilemeyen Gülizar Biçer Karaca, sessizliğini bozdu. Karaca yaptığı yazılı açıklamada, "Vatandaşlarımızın bu tercihlerini, verdikleri mesajı doğru değerlendirecek ve bir sonraki seçim için Denizli halkıyla birlikte aydınlık bir Türkiye için çalışmalarıma devam edeceğim. Denizlililer'e karşı sorumluluklarımın bilinciyle, güven ve desteğinizle mücadelemi sürdüreceğimden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Aynı zamanda avukat olan Gülizar Biçer Karaca, 1 Kasım'daki seçimlerle ilgili değerlendirmede de bulunduğu açıklamasında, olağanüstü koşullarda ve kaos ortamında, eşit şartlardan uzak gerçekleştiğini öne sürdüğü seçimlerde halkın tercihini ortaya koyduğunu söyledi. Karaca, vatandaşların bu tercihlerini, verdikleri mesajı doğru değerlendirerek bir sonraki seçim için Denizli halkıyla birlikte aydınlık bir Türkiye için çalışmalarıma devam edeceğini vurguladı.
"Bugüne kadar seçim çalışmalarım sırasında köy köy gezerek vatandaşlarımızla paylaştığım düşüncelerimin ve öngörülerimin ne kadar gerçekçi ve haklı olduğunu zaman ortaya koyacaktır" diyen Karaca, şöyle devam etti:
"Üyesi olmaktan onur duyduğum CHP, Türkiye'nin birleştirici gücüdür. Önümüzdeki süreç, ülkemizin bu birleştirici güce ne kadar ihtiyaç duyduğunu gösterecektir. Toplumun farklı kesimlerinin sesi olmaya, sorunların çözümü için girişimlerde bulunmaya, hakkaniyetin sağlanması için aralıksız mücadeleye devam ettim. Toplum yararı ve ülke çıkarına hizmet etmeyi ilke edindim. Denizlililer'e karşı sorumluluklarımın bilinciyle, güven ve desteğinizle mücadelemi sürdüreceğimden kimsenin şüphesi olmasın."
Karaca, 1 Kasım seçimleri için yaptığı mücadelede kendisine destek olanlara da açıklamasında teşekkür etti.
Denizli'de CHP'den üçüncü sıradan milletvekili seçilerek meclise giren ve TBMM Başkanlık Divanı'na seçilen Karaca, 1 Kasım seçimlerinin kaybeden ismi oldu. 1 Kasım'daki seçimde Denizli seçmeninin oylarında kesin olmayan sonuçlara göre 443 farkla milletvekilliğini hakederek sevinen Karaca, yurt dışı oylarının dağılmasıyla üzülen isim oldu. Yurt dışı oylarının dengeleri AK Parti'den yana çevirmesi üzerine Karaca, 1059 oy farkla vekilliği AK Parti dördüncü sırada adayı olan meslektaşı avukat Cahit Özkan'a kaptırdı. 1 Kasım seçimlerinde Denizli'de AK Parti 4, CHP 2, MHP ise 1 milletvekili çıkartabildi.

FOTOĞRAFLI