Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği (AHİD) Mamak Şubesi’nin 7. Olağan Kongresine katıldı.
Mamak Belediyesi Sivil Toplum Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen kongreye Akgül’ün yanı sıra Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, AHİD Genel Başkanı Ercan Kınacı, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özarslan ve çok sayıda davetli katıldı. Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan Akgül, STK’ların çalışmalarını her zaman desteklediklerini belirterek, “Sivil toplum kuruluşları halkın konuşan yüzüdür” dedi.
Derneklerin kuruluş amacının, birlik ve beraberliği sağlayarak insanları bir araya getirmek olduğunu kaydeden Akgül, “Mamak, birçok hemşeri derneğinin bulunduğu bir yer. Mamak’ta yaşayan her yöre, her bölge insanımız ilçemize güzel bir renk ve zenginlik katıyor. Amacımız el ele vererek Mamak’a hizmet etmek” diye konuştu.
ANKARA’YA HİZMETE DEVAM
Tek listeyle seçime gidilen kongrede mevcut başkan Osman Emir 4. kez şube başkanlığına seçildi. Emir, 2002 yılında Muharrem Çetin’in başkanlığında kurulan derneğin, Ankara’ya ve Ankaralılara hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı. Emir, Ankara’ya hizmet edenler olarak Ankara’mıza hizmet için çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız diye konuştu.