Turgay İPEK/ERZURUM, () - İZMİR'de yaşayan kuaför Harun Cici, memleketi Erzurum'da kendisi gibi kadın kuaförü olan Ahmet Özerbaş ile birlikte ciritçi Seda Eğilmez ve atının saçlarını örerek şov yaptı.
Erzurum merkez Aziziye İlçesi'ndeki Osmanlı Atlıspor Kulubü'ne, Ahmet Özerbaş ve ekibi ile birlikte giden Harun Cici, bölgenin ilk kadın ciritcisi Seda Eğilmez ile tanıştı. Kadın sporcu sayısı az olduğu için 5 yıldan bu yana erkeklerle birlikte cirit oynayan ve aslen Rizeli olan Seda Eğilmez, kuaför Harun Cici'nin, "'Atınız yelesini ve sizin saçınızı örmek istiyoruz" teklifine hiç düşünmeden "Evet" dedi. Ahırdan çıkardığı ve sahalarda dört nala sürdüğü atı Rüzgar'ı alan Seda Eğilmez, uzun ve sarı saçlarını kuaför Harun Cici'nin sihirli ellerine bıraktı. Atın zaman zaman Harun Cici'ye zor anlar yaşatmasına rağmen çalışma yaklaşık bir saat sürdü. Kuaförlerin çalışmalarını tamamlamasının ardından atıyla birlikte poz veren Seda Eğilmez, "İkimizde çok cici olduk" dedi.
Çocukluğunun at sırtında geçtiğini ve kuaförlük mesleğine başlamadan önce atların yelelerini ördüğünü anımsatan Harun Cici, mesleğinde unutamayacağı şovlardan birine imza attığını söyledi. Son 10 yıldan gelenek, görenekler arasında olan ve Türk motiflerini içeren örgüleri uygulamaları ile dünyaya tanıttığını anlatan Harun Cici, "Artık Türkiye'de olduğu gibi dünyada da gelin saçında örgü kullanılıyor. Örgüler Avrupalı kızların da büyük ilgisini çekiyor. Saç biz de inanç olarak çok önemli. Ciritçi Seda'nın saçları ile atının yelelerini örerek birbirine uyumlu yaptık. Çok da güzel oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI