Çok uzun bir aradan sonra ilk kez, CHP'nin TBMM yönetiminde hiç kadın yer almadı.

CHP'nin TBMM grubunda saatler süren oylama sonucunda, TBMM'de ilk kez Romanları temsil eden Özcan Purçu, TBMM katip üyeliğine seçildi. Purçu dışında, Ali Haydar Hakverdi ve Emre Köprülü de, TBMM Başkanlık Divanı'nın yeni CHP'li katip üyeleri oldular.

CHP'li vekillerin oy kullandığı dünkü oylamada, TBMM Başkanvekilliğine Akif Hamzaçebi seçilirken, en büyük yarış CHP Grup Başkanvekillikleri için yaşandı.

CHP Grup Başkanvekillliklerine de Levent Gök, Özgür Özel ve Engin Altay yeniden seçildiler. TBMM İdare Amirliği görevine ise CHP kontenjanından seçilen isim Tufan Köse oldu.

CHP'Lİ ESKİ VEKİL TEPKİ GÖSTERDİ: KADININ ADI YOK...

CHP, son dönemde TBMM Başkan vekilliği görevine kadın vekilleri atamak yönünde bir gelenek oluşturmuştu. Geleneğin son halkası da, 7 Haziran seçimleri sonrasında İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in CHP tarafından TBMM Başkanvekili olarak seçilmesi olmuştu. Ancak bu gelenek, 1 Kasım sonrası bozuldu. Ve çok uzun bir aradan sonra ilk kez, CHP'nin TBMM yönetiminde hiç kadın yer almadı. CHP'li eski vekil Melda Onur bu duruma Twitter'dan tepki gösterdi. Onur, "Ey maşşallah... Kadının adı yok" diyerek, yeni seçilen CHP'li TBMM yöneticilerinin fotoğraflarını paylaştı.