Mardin'de, dün Cevizlik Jandarma Karakolu'na yönelik saldırıda kullanılan kamyonun HDP'li Mazıdağı İlçe Belediyesi'ne ait olduğu ortaya çıktı. İlçe Belediyesi Eş Başkanı Necla Yıldırım, dün belediye görevlilerinin bir kamyonun olmadığını fark ettiğini ve durumu emniyete bildirerek, tutanak tutturdukları bilgisini verirken, bugün İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda ise araçla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

2 ASKER ŞEHİT OLDU, 1 KADIN HAYATINI KAYBETTİ, 37 KİŞİ YARALANDI

Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Köyü'nde bulunan Jandarma Karakolu'na, dün öğlen saatlerinde bomba yüklü kamyon, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, 2 asker şehit olmuş, bir kadın hayatını kaybetmiş, 37 kişi de yaralanmıştı.

İLÇE EŞ BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI İDDİALARI GÜÇLENDİRDİ

Saldırıda kullanılan 5 ton bomba yüklü kamyonun ise HDP'li olan Mazıdağı İlçe Belediyesi'ne ait olduğu ileri sürüldü. Mazıdağı İlçe Belediyesi Eş Başkanı Necla Yıldırım'ın açıklamaları ise iddiaları güçlendirdi.

"BİZİM ARIZALI BİR ARACIMIZ ÇALINMIŞ"

Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı DBP'li Necla Yıldırım yaptığı açıklamada, çalınan kamyonun anahtarının kendilerinde olduğunu, bayram tatili nedeniyle aracın ne zaman çalındığı konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi. Görevlilerin kamyonun çalındığını dün fark ettiklerini belirten Necla Yıldırım şöyle dedi:

"Bizim arızalı bir aracımız belediye araçlarının olduğu yerden çalınmış. Aracın anahtarları elimizde ancak nasıl alındığına yönelik bilgimiz yok. Bu konuda dün emniyete bilgi verdik. Araç altyapı çalışmalarında kullanılan bir araçtı. Resmi tatil günleri olduğu için aracın ne zaman çalındığı ile ilgili net bilgimiz yok. Saldırıda kullanılan aracın o olup olmadığı ile ilgili elimizde bir bilgi de yok. Tutanak tutulmuş ancak bu kamyonun söz konusu saldırıda kullanılıp, kullanılmadığı konusunda net bilgi sahibi değilim."

Bu arada konu ile ilgili Mardin Valiliği'nin bir açıklama yapması bekleniyor.