Olay Hindistan’ın Madhya Pradesh eyaletinde gerçekleşti. Yerel medyada yer alan haberlerde, bir grup saldırgan, araçlarında sığır eti taşıdıklarını gördükleri biri kadın 3 Müslüman’a saldırdığı ifade edildi.

Haberde, saldırganların olay sırasında ‘Lord Rama’ya zafer (Jai Shri Ram)’ diye slogan attıklarına belirtilirken, saldırganlardan birinin aşırı sağcı bir grup olan ‘Ram Sena’ üyesi olduğu ifade edildi.

Sosyal medyada olayla ilgili paylaşılan görüntülerde, saldırganların iki adamı tek tek kollarından tutup, bir ağaca dayadığı ve saldırganlardan birini de sopayla adamlara vurduğu belirtildi.

Bir süre bu şekilde dayak yiyen adamlar daha sonra yere yatırılarak saldırganlar tarafından dövülmeye devam ederken, görüntülerde, saldırganların dövdükleri adamlardan birine, diğer arkadaşını sopayla ve karısını da terlikle dövdürdükleri görüldü.

Polis, olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını; bunlardan 4’ünün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandıklarını belirtti. Ayrıca, saldırganların herhangi bir politik grupla bağlantılı olup olmadıklarının bilinmediği söylendi.