Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), () - KURBAN Bayramı nedeniyle Suriyelilere ülkelerine gidiş geliş için izin verildi. Bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluk oluşturdu.
Güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda geçen Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da Suriyelilere 10 günlüğüne ülkelerine gidip gelmek için izin çıktı. Pasaportları ve AFAD tarafından kendilerine verilen yabancı tanıtım kartı olan Suriyelilerin giriş çıkışlarına izin verilen kapıda Suriyeliler, işlemlerin ardından ülkelerine geçebiliyorlar.
İzin çıktığını öğrenen Suriyeliler kapıda yoğunluk oluştururken, öğle saatlerine kadar 2 bin 500 Suriyelinin ülkesine geçtiği belirtildi. Bazı Suriyelilerin geceden gelerek kapıda beklediği öğrenilirken, zaman zaman da izdiham yaşandı.
'YAKINLARIMIZI ÖZLEDİK'
10 günlük izni ülkelerinde değerlendirmek isteyen Suriyelilerden Mahir Said, ailesiyle birlikte İdlib'in Maarrat Numan Kasabası'na gideceğini belirterek, "Kalabalık olacağını tahmin ettiğimiz için geceden geldik. Hava oldukça sıcak, çocuklarımız sıcaktan etkilendi" dedi.
Muayyed Hasan ise bayramlaşmak için verilen izin nedeniyle Türkiye'ye teşekkür ederken, eşinin çatışmalar sırasında öldüğünü anlatan Vefa Bettel de, "Bayramda geçiş izni verildi. Ölülerimiz, mezarlarımızı ziyaret edip yakınlarımızla bayramlaşacağız. En çok çocuklarımız etkilendi. Kimliği olanların geçişine izin veriliyor. Toprağımızı yakınlarımızı çok özledik. Biz bir an önce çıkış yapmak ve ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI