Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde hayvancılığa destek vermek amacıyla Damızlık Koyun ve Keçi Üreticiler Birliği’ne üye olan yetiştiricilere damızlık keçi verecek.
Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde toplanan Belediye Meclisi’nde, Ankara’nın hayvancılık altyapısının güçlendirilmesi, küçükbaş hayvan türlerinin ıslahı ve kırsal kesimin ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla hazırlanan Başkanlık Yazısı oybirliği ile kabul edildi.
Başkanlık Yazısı’na göre; Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye, keçi yetiştiricilerine, ücretinin yüzde 25’ini ödemek şartıyla damızlık keçi verilecek. Kabul edilen Başkanlık Yazısı ile 20-50 arasında tiftik keçisi olan keçi yetiştiricilerine 1 damızlık keçi, 51-250 baş tiftik keçisi olan keçi yetiştiricilerine ise 2 adet damızlık keçi verilmesi öngörülüyor.
SURİYELİ SIĞINMACILARA YARDIM
Mecliste, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa iline sığınan Suriyeli sığınmacılara yardım yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı da oybirliği ile kabul edildi.
Şanlıurfa iline 512 bin sığınmacının göç ettiği bu sığınmacıların 105 bininin kamplarda, geri kalan 407 bin sığınmacının ise ilin değişik bölgelerine dağıtıldığının yer aldığı Başkanlık Yazısı’nda, kamplarda yaşayan Suriyeli göçmenler için valilik ve belediye başkanlığından gelecek talepler doğrultusunda yardım yapılması isteği oy birliği ile kabul edildi.
“1. BAŞKENT ULUSAL AŞÇILAR PASTACILAR ŞAMPİYONASI”
Ankara’da yetişen tarımsal ürünlerin değerinin arttırılması ve tanıtılması amacıyla 22, 23 ve 24 Mayıs günlerinde 1. Başkent Ulusal Aşçılar Pastacılar Şampiyonası’nın düzenlenmesi de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi.
MECLİS’TE OYBİRLİĞİ İLE ALINAN DİĞER KARARLAR
Belediye Meclisi’ne Başkanlık yazılarının dışında komisyonlarda görüşülerek, Meclis’e taşınan ve oybirliği ile karara bağlanan diğer gündem maddelerinden bazıları şunlar:
- Çölyak hastalığı bulunan dar gelirli vatandaşların gıda ihtiyaçlarının karşılanması hususunda gerekli inceleme ve araştırması yapılacak.
- Çocuk Felci hastalığı konusunda vatandaşlar bilinçlendirilecek.
- Başkent’te gürültü kirliliğine karşı gürültü haritası hazırlanmasına ilişkin inceleme ve araştırma yapılacak.
- Gençlerin boş zamanlarını sportif faaliyetlerde en iyi biçimde değerlendirilebilmesini sağlamak için mahallelerde spor tesisi yapılarak, mevcut ve yapılacak tesislerden en verimli şekilde yararlanılabilmesi için antrenörler ve spor uzmanları görevlendirilmesine yönelik gerekli çalışmalar yapılacak.
- Başkent’in tüm ilçelerinde yaşayan özellikle dar gelirli vatandaşlar için Çanakkale’ye geziler düzenlenecek.
- Engelli vatandaşların sosyal yaşama entegre olmalarını sağlamak için Meslek Edindirme Kursları ile Aile Yaşam Merkezleri’nde özel kurslar düzenlenecek.
- Bisiklet ulaşımının yaygınlaştırılması konusunda araştırma yapılacak
- Polatlı ilçesi Avdanlı Mahallesi’nin içme suyu sorunları bütçe imkanları ölçüsünde giderilecek.
- Büyükşehir Belediyesi Ankara’daki UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girebilecek tarihi yapıları tespit ederek, listeye almasını ve tanıtımının yapılması için gerekli çalışmaları yapacak
- Yer altı su rezervlerinin korunması için bilinçsiz artezyen kuyuları açılmasının önüne geçilecek.
- Evren ilçesinde Sulama Gölet’i yapılması için uygun sahalar araştırılacak.
- Başkent’te güneş enerjisinden en üst düzeyde faydalanabilmek ve küresel ısınmaya karşı da katkı sağlamak için Güneş Kent uygulamasına geçilmek üzere inceleme ve değerlendirme yapılacak.