İzmir’i Aliağa ilçesinde, canlı bitki kullanılarak Zeytinli Park içerisine yapılan ve çeşitli hayvan figürlerinin yer aldığı Aliağa’nın Çiftliğinin ziyaretçileri her geçen gün artıyor.

Aliağa ilçesinde, gün içerisinde küçük gezintiler yapmak amacıyla Aliağa Belediyesinin adeta gül bahçesine dönüştürdüğü Zeytin Park’ı ziyaret eden vatandaşlar, Aliağa’nın Çiftliğine uğramadan geçmiyor. Canlı bitki kullanılarak yapılan ve boyutları gerçeğe yakın hayvan figürleri görenlerin beğenisini kazanıyor.

Vatandaşların ilgisini çeken hayvan figürleri özellikle çocuklardan büyük ilgi görüyor. Aliağa’nın Çiftliğini ziyaret eden aileler, hayvan figürlerinin önünde hatıra fotoğrafı çekilerek yaşadıkları güzel anları ölümsüzleştiriyor. İlçenin ismiyle de özdeşleşen Aliağa’nın Çiftliğinde; Tavuk, Horoz, Ördek, Koyun, Keçi, İnek, At ve Köpek figürleri yer alırken, günün her saatinde ziyaret edilebilen Aliağa’nın Çiftliği, gece ışıklandırmalarıyla da ilgi çekiyor.

Aliağa’nın Çiftliğinin vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü belirten Aliağa Belediyesi Ziraat Mühendisi Bilal Özdemir, “Canlı bitki formunun kullanıldığı hayvan figürlerini günün belirli saatlerinde suluyoruz. Bunun için otomatik sulama sistemi kullanıyoruz. Belirli periyotlarla da bakımlarını yapıyoruz” dedi.