Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde belediye tarafından ’Suyun Şifaya Dönüştüğü Yer Kozaklı’ sloganı ile Kozaklı Kaplıca Festivali düzenlenecek. 19 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek festivalde ünlü sanatçı Tuğba Yurt sahne alacak.
Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven yaptığı açıklamada; ilçelerinin şifalı suları ile Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri olduğunu kaydetti. Ramazan Bayramı öncesinde ilçelerindeki tesislerde doluluk oranının yüzde 100 seviyesine ulaştığını ifade eden Güven, Ramazan Bayramı2nın 3. Günü olan 19 Temmuz 2015 Pazar günü gerçekleştirecekleri festivale yoğun bir katılımın olmasını beklediklerini ifade etti.
Güven: “Kozaklı’nın kaplıca turizmini geliştirmek için yeni projeler içerisine girdik. İnanıyorum ki Kozaklı’ya daha önce gelenler ilçemize tekrar geldiklerinde bu değişimin farkına varacaklardır. Festivalimize katılan konuklarımız, Kozaklı’nın doğal güzelliklerinin yanı sıra, şifalı suları ve kaplıcaları ile tanışacak. Bu yıl ikincisini yapacağımız festivalimiz ile Kozaklı’ya gelen tüm misafirlerimiz unutulmaz bir gün yaşayacaklar” diye konuştu.
Festival kapsamında etkinliklerin Mehteran Ekibinin ilçe meydanındaki kortej yürüyüşü ile başlayacağını söyleyen Güven, festivalin akşam bölümünde Türk Pop Müziğinin ünlü isimlerinden Tuğba Yurt ile ünlü Rock sanatçısı Yankır’ın sahne alacağını kaydetti.