Milli Eğitim Vakfı Koleji Özel Ankara Okulları tarafından düzenlenen 2018 Aziz Sancar Fen Bilimleri Araştırma Projeleri Yarışmasında SANKO Fen ve Teknoloji Lisesinin biyoloji projesi ön elemeyi geçerek proje sergisine katılmaya hak kazandı.

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden İkra Gökçen Tiryaki ve Gülay Kaya, danışman öğretmenleri Özgül Güner rehberliğinde hazırladıkları “Dermanyssus gallinae (Kanatlı Kırmızı Akarı) ile mücadelede yeni bir yöntem” adlı proje ile katıldıkları yarışmada, kitosan+uçucu yağ çözeltilerinin Dermanyssus gallinae (kanatlı kırmızı akarı) üzerinde çekici ve uzaklaştırıcı etkisi olup olmadığını araştırdı. Çalışma ile uzaklaştırıcı etkisi olan çözelti ile kimyasal ilaçlarla verilen mücadeleye alternatif yeni bir ürün elde edilmesi amaçlandı. Türkiye geneli fizik, kimya ve biyoloji alanlarında 500’e yakın projenin katıldığı ve her alandan 15 projenin sergiye davet edildiği yarışmanın final sergisi 27 Nisan 2018 tarihinde Milli Eğitim Vakfı Koleji Özel Ankara Okullarında gerçekleştirilecek.

SANKO Koleji - Fen ve Teknoloji Lisesi Müdür Yardımcısı Dilşad Erdoğan, biyoloji dalındaki projelerinin ilk elemeyi geçerek proje sergisine katılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek öğrencilerine ve danışman öğretmenine başarılar diledi.