AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Zeyyat Kafkas, Türkiye’de muhalefetin bugün takındığı rolden sıyrılması gerektiğini söyledi.
Ülkede AK Parti’nin güçlü bir iktidar için siyaset yaptığının altını çizen Kafkas, "Ama her icraatın yanlış olduğunu seslendiren bir muhalefet anlayışının ülkenin bugününe de geleceğine de faydası yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin en büyük ihtiyacı güçlü bir iktidara karşı güçlü bir muhalefettir" diye konuştu.
Muhalefetin sözcülerinin bugüne kadar AK Parti’nin bir tek olumlu icraatından bahsetmediklerini kaydeden Zeyyat Kafkas, "Artık bunlar geride kalmış siyaset yöntemleri. Eğer muhalefet ’bunlar doğru’ ama ’bunlar da yanlış’ diyebilirse kendisini dinletebilir. Ancak o taktirde söylenenlerin muhasebesi yapılabilir. Böyle olursa güçlü bir muhalefetten bahsedilebilir. Yoksa önyargılı davranışlar ne kendilerine ne de ülkemize bir şey kazandırır" yorumunda bulundu.
Türkiye’de asgari ücretin 100 dolar seviyelerinden 350-400 dolar seviyelerine yükseldiğine de işaret eden Kafkas, "Yine 200 dolar düzeyindeki en düşük memur maaşı 1000 dolar. İşte bu nedenle Yeni Türkiye diyoruz. Vatandaş buna inandığı için slogana sahip çıkıyor. Her gittiğimiz yerde bunu görüyoruz. Zaten sandıkta sergilenen teveccüh de bu gerçeğin ispatı. Siyaseti de, sivil toplum kuruluşlarındaki hizmet anlayışını da çocuklarımızın geleceği ve refah düzeyinin artması için yapmalıyız" ifadelerini kullandı.