Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, futbolcuların alacakları için geçtiğimiz hafta 32 milyon TL tutarında ödeme yaptıklarını söyledi.
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Duygun Yarsuvat, mart ayı olağan divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Toplantıda mali durumu bütün açıklığı ile sunduklarını ifade eden Yarsuvat, “Bizim bildiğimiz her şeyi sizlere naklettik. Spor kulüplerinde sportif başarı en önde gelen konudur. Tahmin ediyorum ki bu konuda da başarılı olduk. Geçtiğimiz hafta içinde sporcularımıza kalan ücretlerini ödedik. Tam rakamı bilmiyorum ama 32 milyon TL dağıttık. Mayıs ayında yönetim kuruluna gelecek olan kişilere büyük bir yük bırakmamış oluyoruz. O tarihten itibaren onlar da gereklilikleri yerini getirecektir. Başarı istiyorsanız ona göre bütçe yapmanız gerekir. Eğer dar bir bütçe yapmak istiyorsanız başarı beklemeyin, şampiyonluk beklemeyin. Böyle bir şeyi Galatasaray istiyorsa onu yapın. Bunu seçilecek olanlara söylüyorum. Galatasaray’da çalışmak çok keyifli, insanı mutlu eden bir uğraşıdır” dedi.
SABRİ SARIOĞLU KRİZİ
Divan kurulunda söz alan bir üye, Sabri Sarıoğlu’nun eşine aldığı Lamborghini marka otomobili eleştirerek, "Sabri affedildi, hanımına 1 trilyonluk araba almış. 2 trilyonluklar var. Neymiş efendim Fenerbahçeli Caner’in hanımıyla hava atacakmış. 950 TL asgari ücretin olduğu ülkede böyle şey olmaz” ifadelerini kullandı.
Divan kurulu üyesinin bu çıkışına bazı üyeler de tepki gösterdi.
CARLOS ARROYO SKANDALI
Öte yandan Gürcan Bola isimli bir divan kurulu üyesi, kürsüde konuşması sırasında basketbol takımının eski oyuncusu Carlos Arroyo hakkında, "Arroyo diye bir futbolcu var" ifadesini kullanması toplantı salonunda gülüşmelere neden oldu. Bola, daha sonra bu yanlışı düzelterek konuşmasına devam etti.