TÜRKİYE A Milli Futbol takımının kader maçında karşılaşacağı İzlanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrimmsson, Türkiye karşısında da gol yememeye çalışacaklarını söyledi. 
Avrupa Şampiyonası son elemelerinde Türkiye A Milli takımıyla salı günü karşılaşacak olan İzlanda Milli Takımı, dün akşam Konya'ya geldi. İzlanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrimmsson, takım kaptanı Aron Einar Gunnarsson ile birlikte karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu’nda antrenman öncesi basın toplantısı düzenledi. İzlanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrimmsson, Ankara’daki intihar saldırıları nedeniyle Türk halkına baş sağlığı diledi.  Hallgrimmsson, "Tüm Türkiye ve Türk halkına Ankara’da yaşanan olaylardan dolayı kendi federasyonum ve ülkem adına başsağlığı iletmek istiyorum. Ülkeniz için çok üzücü olduğunun farkındayız. Bu durumdan biz de üzüntü duyuyoruz. Burada bizim yapabileceğimiz futbolun insanları birlik ve beraberlik içerisinde birleştirmesini temenni edebiliriz. Umuyoruz böyle şeyler bir daha olmaz" dedi. 
"KALECİMİZ SAKATLANDI" 
Letonya maçı sonrası yaptıkları son antrenmanda kalecileri Hannes Halldorsson’un sakatlandığını ve karşılaşmaya çıkamayacağını ifade eden Teknik Direktör Hallgrimmsson, "Bir önceki maçtan sonra yaptığımız son antrenmanda kalecimiz sakatlandı. Omuzunda bir sorun yaşaması nedeniyle bu maçta oynayamayacak. Diğer oyuncularımızda sağlık sorunu yok. Takım kaptanımızın da cezası bittiği için oynayabilecek" diye konuştu. 
"GOL YEMEMEYE ÇALIŞACAĞIZ" 
Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garanti ettikleri, bu maç için ne beklentileri olduğu sorulan Hallgrimmsson, İzlanda için burada olduklarını ve mücadele edeceklerini söyledi. Yarın oynayacakları maçta kurgusu ve oyun anlayışının nasıl olacağı sorulan Hallgrimmsson, şunları söyledi: 
"Bizim burada takım stratejimiz ve anlayışımız var. Bu değişmeyecek bir stratejidir. Şu ana kadar ön eleme aşamasında nasıl ilerlediysek aynı ilerlemek istiyoruz. Her zaman bizim için takımın bir sonraki maça kadar daha iyi bir durumda olması. Daha stabil ve istikrarlı olabilmemiz açısından yarın da gol yememeye çalışacağız. Takım olarak her geçen maçta daha iyi oynayarak takımın ileriye dönük devamlılığı ve takımın anlayış prensiplerinden şaşmayacak şekilde geliştirme yönünde bakıyoruz."
MAİL CEVABI 
Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Danny Blind’in Avrupa Şampiyonasına katılım hakkı elde etmelerinden dolayı tebrik maili göndermesi hatırlatılan Hallgrimmsson, "İzlanma Mili Takımı olarak guruptan çıkacağımız garantilendikten sonra tebrik bir çok federasyon yetkililerinden, diğer teknik hocalardan tebrik mesajı aldım. Doğrudur. Bunun içerisinde Hollanda takımı da dahil. Ama biz şu an maç için buradayız. Hollanda’da oynamış oyuncularımız da var. Türkiye’de oynayan oyuncularımız da var. Türkiye’yi çok seven oyuncular bunlar. Bu nedenle burada bir art niyet aramıyorum. Burada sadece bize bir tebrik mesajı yollanmıştı. Bu da ilk guruptan çıkmamızın garantilendiği zamandı" diye konuştu.
"3 PUAN İÇİN GELDİK"
Basın toplantısına katılan İzlanda Takım Kaptanı Aron Einar Gunnarsson da 3 puan almak için geldiklerini belirterek, saha çıkarken başka takım ve gruptaki puan cetveline bakmadıklarını söyledi. Takımın Avrupa 2016 Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığı ve bu maçta nasıl motive olacakları sorusunu cevaplayan Gunnarson, şunları söyledi: 
"Biz İzlanda Milli Takımı için buradayız. Başka bir ülkeye yardım için değil 3 puan için geldik. Bu maç, takımın gelişimi, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmak için önemli bir maç. Gruptaki başka takımların puan durumuna bakmıyoruz. Bu maç bizim için önemli olacak. Biz burada İzlanda milli takımı ve İzlanda için oynayacağız." 
"KENDİMİZE İNANDIK" 
Kendilerinin gurupta favori gösterilmediğini belirten Gunnarsson, "Biz her zaman takımımızı geliştirme yönünde ilerlediğimiz için kendimize inanıyorduk. Çek ve Letonya maçı dışında iyi bir tablo gösterdik. Bizim için önemli olan bu gurubu iyi ve güçlü bir şekilde bitirmek. Yarın ki maçı iyi ve güçlü takımla çıkmak. Çünkü Avrupa Şampiyonasına giderken bu maçların önemli olacağını düşünüyoruz. İstikrarlı olursanız turnuvada daha başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.
Yapılan basın toplantısı ardından İzlanda Milli takım oyuncuları antrenman yaptı. Antremanın ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirildi. 

FOTOĞRAF