Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () - SUUDİ Arabistan Kraliyet Ailesi'ne ait dünyanın en büyük yatları arasındaki 'Al Salamah', Marmaris Limanı'na demirledi. Yata yakıt alındı, gıda ve temizlik maddesi ikmali yapıldı.
Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi'nin 1999 yılında inşaata edilen 140 metre uzunluğunda, 12 bin 234 groston ağırlığındaki süper mega yatı 'Al Salamah', bugün öğle saatlerinde Marmaris'e geldi. Marinalara sığmayann yat, kruvaziyer limanına demirledi. Yata 4 saat süren yakıt ikmali yapıldı, 1 kamyon da gıda ve temizlik malzemesinden oluşan erzak yüklendi. Ayrıca, bir balıkçı teknesinden de yata çeşitli türlerde toplam 50 kilogram deniz mahsülü satışı yapıldı. Dev yat, vatandaşlarla turistlerin de ilgi odağı oldu. Birçok kişi yatla aynı karede yer aldığı hatıra fotoğrafları çektirdi.
MİRAS OLARAK KALMIŞTI
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdülaziz El Suud'nun, 4 yıl önce yaşamını yitirmesinin ardından dünyanın en büyük yatlarından biri olan 'Al Salamah', Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi'ne mensuplarına miras olarak kalmıştı. Yaklaşık 300 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen yat 22 kabininde 40 misafir ağırlayacak kapasiteye sahip ve 94 kişilik mürettebatı bulunuyor. Yatta bir sinema, kütüphane, iş merkezi, tam donanımlı poliklinik, güzellik ve spor salonu ile spa salonu bulunuyor.
İçinde, Kraliyet ailesi mensuplarının bulunup bulunmadığı hakkında yetkililerce açıklama yapılmayan yatın yarın Akdeniz'e açılacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI