Manisa’nın Selendi ilçesinde cadde ve sokaklarda sürü halinde dolaşan başıboş sokak köpeklerinden tedirgin olduklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin sorunla ilgilenmemesinden yakındı.
Manisa’nın Selendi ilçesinde cadde ve sokaklarda sürü halinde dolaşan başıboş sokak köpekleri vatandaşları ve sabahın erken saatlerinde okula giden öğrencileri tedirgin ediyor. Durumu belediye ekiplerine bildiren vatandaşlar, yetkililerin konuyla ilgilenmediğinden yakındı. Köpeklerin sokaklardan toplatılması için çalışma başlatmasını isteyen vatandaşlar, köpeklerden dolayı insanların caddelerde yürümekte ve çocukların oynamakta bile zorlandıklarını ifade etti.
"ÇOCUKLARIMIZI OKULA YALNIZ GÖNDEREMİYORUZ"
Özellikle sabah saatlerinde öğrencilerin okula gittiği sırada çocukların köpek saldırılarına maruz kalmaktan korktukları belirten ilçe halkı "Durumu belediye yetkililerine bildirmemize rağmen şu ana kadar bir tedbir almadılar. Köpekler birilerine saldırsa hesabını kim verecek. Başıboş gezen köpekler bizleri tedirgin ediyor. Zaman zaman köpekler bize saldırıyor. Bu yüzden işe gidip gelirken tedirginlik yaşıyoruz. Artık korkuyla işe gidip gelmek istemiyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Çocuklarımızı sabah okula yalnız gönderemiyoruz" dedi.
Belediyeden bu konuda çalışma beklediklerini ve başıboş köpeklerin barınaklara alınmasını talep eden vatandaşlar, sorunun biran önce çözülmesi için yetkilileri göreve davet etti.