DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, yapımı devam eden Korkuteli Rehabilitasyon Sulama Projesi ile 56 bin 860 dekar alanın suya kavuşacağını belirtti.
Proje ile suyun kapalı borularla sevk edilmesi sonucu su kaybının minimum seviyeye indirileceğini, Korkuteli Rehabilitasyon Sulama Projesi işinin 24 bin 793 metre olan ana boru hattının tamamlandığını kaydeden Özgür, “Bu proje ile inşallah Korkuteli’nin mümbit topraklarını çok modern bir sistemle suya kavuşturmuş olacağız. Bu Proje Türkiye’de örnek olacak bir projedir. Çünkü Korkuteli proje tamamlanınca sistem uzaktan ve yerinden otomotik olarak( Scada merkezinde) işletilebilecektir” dedi.
Projenin, Genel Müdürlüğü bünyesinde ilk defa yapılan bir uygulama olması nedeniyle de çok önem verilen bir proje olduğunu vurgulayan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, “İşimizde fiziki olarak yüzde 93 gerçekleşme sağlamış bulunmaktayız. Bu konuda açıkça belirtmeliyim ki en az Korkutelili vatandaşlarımız kadar biz de heyecanlıyız. Böylesi çok önemli bir projeyi uygulamaya koymak ve sonunda elde edilecek mahsulün bereketini ve kalitesini görmek bizleri de ziyadesi ile memnun edecektir. Emeği geçen DSİ ve firma elemanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.