SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, ilde görev yapan daire amirleriyle bir araya geldi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'ndeki toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmet Berber ve Prof. Dr. Temel Bayrak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Sarıboğa, Yrd. Doç. Dr. Ömer Elkıran, Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Satılmış, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Rıza Altun ile kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri katıldı.

Toplantıda üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Bircan, gelecek yıllarda Sinop Üniversitesinin daha modern görünüme kavuşacağını ve öğrencilerin daha iyi şartlarda öğrenim göreceğini söyledi.

Üniversitelerin gelişmişlik düzeyinin öğrenci sayısıyla değil, akademik çalışmalara ve başarılara göre belirlendiğinin altını çizen Bircan, "Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren University Ranking by Academic Performance (URAP) sıralamasına göre üniversitemiz, bu yıl 2007 yılında kurulan 27 üniversite arasında ikinci sıraya yerleşti. Aynı yıl kurulan birçok üniversiteyi geride bırakan üniversitemizin başarısı ortadadır. Ayrıca 2007 yılında 2 bin 407 olan öğrenci sayımız, 2015'e gelindiğinde 5 bin 859 olmuştur. Bu artışta açtığımız yeni programların, bölümlerin ve diğer üniversitelerle yapılan ikili anlaşmaların etkisi çok büyüktür" dedi.