Hollanda Birinci Futbol Ligi’nde (Eredivisie) şampiyonluk yarışında büyük heyecan yaşanıyor. Ligin 24. haftasında PSV Eindhoven, Dordrecht’i 3-0’lık skorla yenerek takipçisi Ajax ile puan farkını 14’e çıkarttı ve şampiyonluğa bir adam daha yaklaştı. Şampiyonluk yarışı veren PSV Eindhoven ve Ajax, ligin 25. haftasında karşı karşıya gelecek.
Hollanda Eredivisie’de 24. hafta geride kalırken, lider PSV Eindhoven, evinde Dordrecht’i 3-0’lık skorla yenerek üst üste 11. galibiyetini aldı ve takipçisi Ajax ile puan farkını 14’e çıkardı. Ajax ise deplasmanda Willem II ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Ligin 25. haftasında karşılaşacak olan PSV Eindhoven - Ajax maçı ligin bitimine 10 hafta kala kilit bir önem taşıyor. Philips Stadyumu’nda karşılaşacak olan iki ekip adeta erken final yaşayacak. 64 puanla lider konumda olan ve 11 haftadır üst üste galibiyetler alan PSV’de işler yolunda giderken, en yakın takipçisi 54 puandaki Ajax ise, önemli maç öncesi Willem II ile 1-1 berabere kalarak ağır bir yara aldı. Ligde Vitesse ve AZ Alkmaar mağlubiyetleri sonrası toparlanan ve iki haftada 6 puan alan Ajax, Willem II deplasmanında 2 puan bırakarak rakibi PSV ile puan farkınının 14’e çıkmasına engel olamadı ve ligin bitimine 10 hafta kala şampiyonluk yolunda taraftarlarını üzdü.
Eredivisie’de 25. haftada Ajax’ı ağırlayacak olan PSV’nin olası galibiyeti ile puan farkı 17 olacak ve ligin bitimine 9 hafta kala PSV Eindhoven şampiyonluk için büyük avantaj yakalayacak. Zorlu maç için 1 Mart Pazar günü Philips Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek iki takım arasında oynanan son 5 maçın 3’ünde Ajax galip gelirken, 2 maç da PSV galibiyeti ile sonuçlandı.