MHP İl Başkanı Baki Ersoy, yaptığı açıklamasında AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’a tepki gösterdi.
"AKP hangi politikalarda sıkışsa Mustafa Elitaş piyasaya çıkmaktadır. Mustafa Elitaş’ı biliyorsunuz 1980 öncesi sol kimlikli, 1980 sonrası da sırasıyla Anavatan, Refah ve son olarak da AKP’de yerini aldı. Mustafa Elitaş’ın gençliği de, yaşlılığı da siyasi ve ideolojik kimlik bunalımında geçmektedir" diyen MHP İl Başkanı Ersoy, "Kimlik bunalımı yaşayan Mustafa Elitaş’ın kendince tutarlı tek davranışı MHP’ye saldırılarını hiç aksatmamasıdır. Mustafa Elitaş, Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceğini ve AKP’nin iktidarını korumak adına çıkarılmak istenen ‘İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nı bahane ederek yine MHP’ye iftira atarak saldırmıştır" diye konuştu.
Açıklamasında Mehmet Özhaseki’yi de eleştiren Baki Ersoy, "MHP Kayseri İl Teşkilatı olarak yeni bir heyecan, yeni bir solukla yolumuza koyulduk. Bu yolda en büyük manevi gücümüz davamıza inancımız ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’den aldığımız güven duygusu ve hayır duası olmuştur. Bilge Lider, bize iktidar yolunu hedef olarak göstermiştir, bizlerde bu hedefe en büyük desteği Kayseri’den verme inancı ve azmindeyiz.
Kayseri’de yıkılması gereken bir saltanat vardır. Bu saltanatı yıkmak için nefesimiz muhataplarımızın ensesinde olacaktır. AKP’nin ve yıllardır şahsı etrafında saltanat kuran geçtiğimiz günlerde de milletvekili adayı olması için AKP içinde özel izin çıkarılan Mehmet Özhaseki bu muhatapların başında gelmektedir. Biz adaletsizliklerin, hukuksuzlukların, yolsuzlukların farkında olarak hepsinin takipçisi olacağız. Gün gelecek bunların hesabını teker teker soracağız. MHP’nin ideolojik varlığı, saltanatları yok etmek üzerine kurulmuştur" dedi.