Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kurulacak olan lojistik köyün şehre çevreci bir değer kazandıracağını söyledi.
MÜSİAD tarafından düzenlenen Kayseri Lojistik Master Planı Çalıştayı’nda konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "MÜSİAD Başkanımızın da söylediği gibi Lojistik Master Planı önümüze geldiğinde hakikaten biz bu işin şehrimiz adına önemli olduğu noktasında o gün ki yönetim kurulumuzla birlikte bir fikir birliği içinde olmuştuk. Malumunuz olduğu üzere ihracatçılarımızın ciddi manada bizim bölgemizde sıcak denizlere açılmakta, limana açılmak noktasında bir dezavantajları var" dedi.
Çolakbayrakdar, "Ekonomi tarafı çok önemli, ihracatçımız için, sanayicimiz için, iş dünyası için veya lojistik sektöründe çalışan o sektörün aktörleri için çok önemli şeyler. Hem bizim rekabet gücümüzün arttırılması hem de ekonomiye katkı koymamız açısından çok önemli ama çevreci noktada da şöyle bir önemi vardı" diyerek şu şekilde konuştu:
"Lojistik köy çevreci bir değer oluşturabileceği konusunda fikir birliğine varmıştık. Bu da hakikaten projenin geldiği noktada önemli bir değerdi. Bu gün bulunduğumuz konum itibariyle belediye olarak, lojistik köy bizim sınırlarımız içerisinde bir konumda. Muhtemelen bunun yeri ile ilgili de ciddi çalışmalar yapılacaktır. Eklenecek olan birimlerin de bizim bölgemiz içinde olması halinde işin içinde olduğumuz hasebiyle daha fazla katkıda bulunacağız. Olmasa bile ben ve diğer belediye başkanları da aynı şekilde yaklaşımda bulunacaktır. Biz üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Nihayetinde bu iş şehrimiz açısından önemli bir iş ama ülkemiz açısından çok önemli bir iş. Buna katkı koyarız ve bundan kimsenin şüphesi olmasın."