Arzu KAYA-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL, () HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Bahçelievler'de bir teksil atölyesini ziyaret etti. Yüksekdağ burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MAKİNADA DİKİŞ DİKTİ
Teksil atölyesi çalışanlarını ziyaret edip tek tek çalışanlara kolaylıklar dileyen Yüksekdağ, genç yaşta bir çalışanla konuşarak okul yıllarında kendisinin de atölyede 'ortacılık' yaptığını belirtti. Figen Yüksekdağ, "Bütün orta işlerini bize yaptırıyorlardı" diye konuştu. Bazı çalışanların kendisini zılgıtlarla karşıladığı Yüksekdağ, "Bir daha ortacılık yapmam ama makinede şansımı bir kez daha deneyebilirim" diyerek dikiş makinasının da başına geçti. Dikişte başarılı olamayan Yüksekdağ, "Hiç şansım yok gördüğünüz gibi. Ortacı başladım. Ortacı devam edeceğim" diyerek espri yaptı.

"EKMEK ASLANIN AĞZINDA"
Çalışanlarla selfie de çekinen Figen Yüksekdağ, "Geride bıraktığımız 13 yıllık bu AKP iktidarı boyunca adeta ekmek aslanın ağzında. İnsanlar çok büyük bir mücadele vermek zorunda kalıyorlar. Bu yaşam mücadelesi kadınlar için iki kat daha fazla zorlu. Çünkü hem evin çekilip çevrilmesi hem de atölyelerde üretimin alanlarında bir çalışma sürdürmek zorundalar. Kadının emeğinin görünür hale gelmesi açısından çok ciddi sıkıntılar ve engeller var. Türkiye'de son 13 yıl boyunca küçük üretim merkezleri kapanma durumuyla karşı karşıya kaldı. Geride bıraktığımız 13 yıl boyunca yüzlerce atölye ayakta duramadı, iflas etti. Bizler inşallah halklarımızın demokratik yönetiminin sağlandığı günlerde, 1 Kasım seçimlerinden sonra işçinin de küçük işverenin de daha sağlıklı bir biçimde gelişebileceği bir çalışma yaşamını oluşturmak istiyoruz. Daha tutarlı ve kadınlardan, işsizlerden, halkımızdan yana bir istihdam politikasının izlenmesi gerekiyor" dedi.

"KELLE KOLTUKTA SİYASET YÜRÜTÜYORUZ"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile kendisine suikast hazırlıkları olduğu yönünde çıkan haberlere ilişkin endişeli olup olmadığı sorulan Yüksekdağ, "Türkiye'de endişeli olmamak için bir neden yok. Türkiye artık güvenli bir ülke değil. Bizler kelle koltukta siyaset yürütüyoruz. Kelle koltukta seçim çalışması yürütüyoruz. Devlet, siyasi iktidar seçim çalışmalarının özgür ve güvenli olmasını sağlamakla görevliyken kendimizi birden can pazarı içerisinde bulduk, katliamların ve çok ciddi suikast tehditlerinin ortasında bulduk" diye konuştu.

"SUİKAST PLANLARINI KONUŞMAKTAN HİCAP DUYUYORUZ"
Artık kimsenin güvende olmadığını belirten Yüksekdağ, "Karşınızdaki siyasi iktidara itiraz ediyorsanız kelleyi koltuğa almışsınız demektir, mangal gibi bir yüreğiniz olması gerekiyor. Evet ben geçtiğimiz günlerde de aslında detaylarını verdim. Kitlemize yönelik çok ciddi saldırılar gerçekleştiriliyor. Bana ve Selahattin beye yapılan bu suikast planlarını konuşmaktan bile hicap duyuyoruz. Gündeme gelmesinden bile rahatsız oluyoruz. Ama doğrudur. Ama kötü olan şey şu, biz hükumet kanallarından öğrenmiyoruz bu suikast planlarını. Vicdan sahibi insanların ulaştığı bilgiler aracılığıyla bizler de bilgilenmiş oluyoruz" dedi.

"SİYASİ İKTİDAR SALDIRILARI AZMETTİRİYOR"
Aylar boyunca Selahattin Demirtaş ile kendisini siyasi iktidarın hedef haline getirdiğini söyleyen Yüksekdağ, "IŞİD'li caniler de bize dönük suikast hazırlığı yapar, gözü dönmüş ırkçı paramilitar gruplar da bize dönük saldırı hazırlığı yapar. Yapmaya hazırlanan değil, azmettirene bakmak lazım. Siyasi iktidar bizlere, HDP'nin eş genel başkanlarına dönük saldırıları azmettiriyor. Benimle ilgili söylenenleri saymak bile istemiyorum. En son milletvekili adayı, eski bakan 'Bir kurşunla devrilirsin' diye tehdit etti. Bu Kadar açık ve doğrudan bir tehdit yapıldıktan sonra bize her türlü saldırının önü açılmış demektir ve bir azmettiricilik var demektir. Kendi güvenliğimizi almak durumundayız. Kendi güvenliğimizi almak da savaşa karşı barışta inat etmektir" şeklinde konuştu.
(FOTOĞRAF)